САЩ обявиха санкции за турски министри заради пастора Брънсън

1996
САЩ обявиха санкции за турски министри заради пастора Брънсън
Снимка: Gettyimages.com

Американското министерство на финансите огласи санкции за турските министри на правосъдието и вътрешните работи заради случая с американски пастор, който е обвинен в обвинения в терор.

"Смятаме, че той е жертва на нечестно и несправедливо внимание от страна на турското правителство", заяви говорителката на Белия дом Сара Сандърс пред репортери, имайки предвид случая с Андрю Брансън, американски пастор в центъра на сериозна дипломатическа разправия между съюзниците на НАТО. Сара Сандърс обясни, че наложените санкции са "по нареждане на президента" на САЩ Доналд Тръмп.

Тръмп с нова заплаха - ще закрива правителството

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши, че ще „закрие“ правителството, ако демократите не гласуват в подкрепа на граничнат...

Ограничението е наложено в рамките на приетия от Конгреса на САЩ през 2016 г. така наречен Глобален закон „Магнитски“, насочен срещу лица, замесени, според Вашингтон, в корупция и нарушаващи правата на човека. В списъка със санкциите е замразяване на активи и забрана на американските граждани да извършват всякакви операции с двамата министри, както и забрана за влизането им в Съединените щати.

И двамата министри "са изиграли водещи роли в организациите, отговорни за арестуването и задържането на Брансън", заяви Министерството на финансите. "Тези служители са ръководители на турските правителствени организации, отговорни за извършените сериозни нарушения на човешките права в Турция", се посочва в документа.

Финансовият министър на САЩ Стивън Мнучин заяви: „Президентът Тръмп даде ясно да се разбере, че САЩ очакват от турските власти незабавно освобождаване на Брансън."

Свещеникът от Северна Каролина отрича всяко обвинение. След година и половина в ареста, от миналия сряда той е под домашен арест.

Турция ще сезира международния арбитраж, ако САЩ не доставят Ф-35

Турция възнамерява да се обърне към Международния арбитражен съд, ако Съединените щати откажат да доставят изстребителите от пето покол...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка