САЩ пуснаха по вода най-голямото си оръжие

18759
САЩ пуснаха по вода най-голямото си оръжие

USS Zumwalt ("Зумуолт") е най-големият разрушител във военноморския флот на САЩ. Корабът, който е снабден със "стелт" технология, беше пуснат на вода преди броени дни в щата Мейн, а стойността му се изчислява на 4,4 млрд. долара, пише британският в. "Дейли Телеграф".

"Зумуолт" е първият кораб от нов едноименен клас американски разрушители (според съветската/руската терминология: ескадрен миноносец), посочва bTV.

Русия, САЩ и ООН се събират на среща за ситуацията в Сирия

Русия съобщи, че Москва, Вашингтон и ООН ще проведат тристранна среща за ситуацията в Сирия в Женева на 11 декември, петък, предава БГН...

Той е с дължина от близо 200 м и водоизместимост 15 хил. т. Уникалното при него е формата. Скосените линии и липсата на стърчащи оръдия и мачти го правят неуловим за радарите. Подобна впечатляваща външност имат шведските корвети клас "Висби" или френските фрегати клас "Лафайет", но "Зумуолт" е чувствително по-голям.

Американският разрушител е тежко въоръжен, включително с крилати ракети "Томахоук" и ракети против подводници с вертикално изстрелване. Способен е да превозва до три хеликоптера на палубата си.

Строежът на кораба започна през 2009 г., а реалната му бойна служба се очаква да започне догодина.

Корабът носи името на адмирал Елмо Зумуолт – легенда в историята на американските въоръжени сили. Той си отиде през януари 2000 г., но ще бъде запомнен като най-младият офицер, оглавил Военноморските сили на САЩ.

Сътрудничеството между ЕС и САЩ ще върне кризата от 2008 г. според икономисти

Либерализацията на търговията, заложена в Споразумението за трансатлантическото партньорство между Европейския съюз и Съединените щати ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com