Седем души загинаха при наводненията в Чили

9309
Седем души загинаха при наводненията в Чили
Снимка: БГНЕС

7 души са загинали, а 19 са в неизвестност след водното бедствие в Чили. Това съобщи журналистката Весела Градишка, която се намира в Чили, пред "Фокус". По думите й в страната няма бедстващи българи.

Градишка обясни, че е започнала евакуация на хора с хеликоптери заради опасност от свлачища. „Има много селища, които са откъснати от света, много пътища са прекъснати и единствената връзка с тях е по въздух за доставка на питейна вода и храни, както и за евакуация. Военните са на място. Обявено е извънредно положение и всички ресурси са впрегнати в това да бъдат спасени хората, но и да бъдат възстановени комуникациите, защото местността е откъсната от света“, допълни журналистът.

Фирмата, изпратила работници в Чили: Няма бедстващи българи

Българските работници, които са в Чили са добре и не бедстват. Това заяви пред БГНЕС собственикът на фирма Hydroenergy Company JSC в Бл...

Обявен е национален телефон заради изчезналите хора.

„Има пунктове за събиране на помощи и банкови сметки. Червеният кръст и още няколко религиозни организации вече се включиха активно, защото има много останали хора без домове. Говорим за пустинята Атакама, където има много голяма разлика между дневните и нощните температури. Затова най-важно е в момента да се подсигурят топли дрехи, одеяла, питейна вода и храна за пострадалите“, допълни Градишка.

В най-пострадалия град Ченерал реката, която преминава през града, е заляла почти изцяло населеното място. Там жертвите са най-много.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)
Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Президентът Джо Байдън се саморонизира, но се прицели остро в съперника си на изборите Доналд Тръмп на годишната вечеря на Асоциацията на кореспондентите...