Сериозно напрежение и спорове в САЩ заради противоепидемични мерки (ВИДЕО)

4110
Сериозно напрежение и спорове в САЩ заради противоепидемични мерки (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Повишава се напрежението заради протестиращите граждани в САЩ. Американците демонстрират недоволството си от наложената карантина, докато лекари се изпречват на пътя им като “здравия разум”.

“Вие отивате на работа, защо не мога и аз?”. Такъв въпрос зададе една от разгневените гражданки от автомобила си на американско кръстовище. Пред колата е лекар с маска, който не й позволява да премине.

Бунтове срещу противоепидемичните мерки във Франция, САЩ и други страни (ВИДЕО)

Бунтове заради социалната изолация избухнаха на много места по света. В Париж полицаи бяха обвинени в расизъм и разправа с членове на м...

"Отидете в Китай, ако искате комунизъм", заяви още недоволната гражданка, чиито снимки се разпространиха в социалните мрежи.

До подобни конфронтации се стигна, след като стотици американци решиха да протестират срещу решението на правителството да наложи карантина, което доведе до рекордна безработица в страната. Към момента регистрираните в бюрата по труда в САЩ надхвърлят 22 милиона души, което е в пъти повече от кризата по времето на Голямата депресия. Тогава без работа останаха 650 хиляди американци.

Масови са демонстрациите в Денвър, щата Колорадо. Според протестиращите икономическите последствия от карантината вече не оправдават животите, които ще бъдат спасени. В щата случаите на COVID-19 вече надхвърлиха 10 хил. Смъртните случаи приближават 500.

Недоволстващите развяваха от своите коли и пикапи американското знаме и табели с надписи „Земята на свободните“, „Вашето „здраве“ не измества правата ми“ и „Свободата над страха“. Те настояваха губернатор Джаред Полис да разхлаби мерките, задължаващи населението да си стои у дома до 26 април.

Facebook де факто влезе във война с Тръмп - заради протестите срещу щатските мерки за коронавируса

Социалната мрежа Facebook заяви, че ще премахне страници и събития, призоваващи за организирането на протести, които нарушават правилат...

Демонстрантите се събраха на големи групи и игнорираха препоръките за социална дистанция. Не носеха и маски.

Лекари се опълчиха на протестиращите. Учудващо някои от недоволните изказали и своята благодарност към борещите се с COVID-19 здравни работници.

Подобни демонстрации бяха проведени и в щатите Тенеси, Орегон, Илинойс, Монтана, Калифорния и Вашингтон. Макар и малки по размер, те предават настроението сред пострадалите заради вируса работници в САЩ.

Протестите срещнаха известна подкрепа в лицето на президента Доналд Тръмп. Държавният глава застана зад тях с думите „хората си искат обратно животите“. След като видя, че властта му не е абсолютна и срещна съпротива сред губернаторите, Тръмп призова демонстранти в Мичиган, Вирджиния и Минесота „да освободят щатите си“ и подчерта, че Втората поправка в конституцията е „под обсада“.

Припомняме, че Тръмп заяви и своето намерение да отпуши икономиката навръх католическия Великден, който бе на 12 април. Желанието му обаче не бе подкрепено от медицински факти, които сочат, че мерките могат да бъдат отхлабени. Тръмп срещна и голяма критика.

Протести в САЩ за махане на мерките срещу коронавируса - дали е заради Тръмп?

Стотици протестираха в различни градове в САЩ срещу извънредните мерки поради пандемията от коронавирус, съобщи АФП. Те бяха поощрени и...

Здравните експерти и губернатори в цялата страна неколкократно се обявиха срещу призивите за незабавно отваряне на икономиката. Те настояваха, че всяко преждевременно завръщане към нормалното състояние ще бъде катастрофално и неизбежно ще доведе до нарастващ брой заразени и последващо рязко увеличаване на смъртните случаи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Ключова визита: Илон Мъск води преговори с лидер на Китай (ВИДЕО)

Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка