X
 
 

Синът на Тръмп отива на изслушване пред Конгреса след седмица

496 1
Синът на Тръмп отива на изслушване пред Конгреса след седмица
Снимка: Getty Images/Guliver
На 26 юли синът на американския президент Доналд Тръмп - Доналд Тръмп-младши, бившият ръководител на предизборния щаб на републиканеца Пол Манафорт и британският финансист Уилям Броудър ще дадат показанията си пред Комисията по разузнаване към Камарата на представителите в Конгреса, предаде БГНЕС.

Изслушването им се провежда във връзка със срещата между Доналд Тръмп-младши и руската адвокатка Наталия Веселницкая в "Тръмп Тауър" по време на предизборната кампания на Доналд Тръмп. Причина за срещата е бил обещан компромат за Хилъри Клинтън относно извършването на незаконни дарения за кампанията на Националния комитет на Демократическата партия. Той е трябвало да бъде предоставен преди решаващия президентски вот през ноември, като на срещата са присъствали още и зетят на президента Джаред Къшнър, и тогавашният шеф на предизборния щаб на Тръмп Пол Манафорт.

WikiLeaks пусна документ с намек, че Хилари Клинтън е получила незаконно спечелени пари

Какъв е тайният документ, който руската адвокатка Наталия Вецелницкая е искала да изтъргува на среща със сина на сегашния американски п...

По-късно Тръмп-младши сам призна, че информацията за срещата и целите, стоящи зад нея, са истина, но настоя и че адвокатката не е предоставила “никаква съдържателна информация” за конкурентката на баща му в президентската надпревара. В имейлите, които той сам направи публично достояние се посочва, че въпросната среща е била организирана със съдействието на журналиста Роб Голдстоун.

В съдържанието на един от имейлите към сина на Тръмп всъщност дословно пише: "Емин (бел. ред. - руско-казахстанския богаташ и музикант Емин Агаларов) току що ми се обади и ме помоли да ти предам нещо много интересно. Главният прокурор на Русия се срещна с баща му Араз тази сутрин и предложи да предостави някои официални документи и информация, които биха уличили Хилари във връзка със сделките й с Русия. Ще бъде много полезно за баща ти. Очевидно става дума за чувствителна информация на високо равнище, но е част от Русия и от подкрепата на правителството ѝ спрямо г-н Тръмп."

Actualno.com

Етикети:

  • адвокатка Наталия Веселницкая  Курвалитская 1 адвокатка Наталия Веселницкая Курвалитская преди 2 години Профил на трол?
    Проверете му гащичките за полюции на Доналд Тръмп-младши, сигурно е сънувал мокри сънища!Ейййй...аман от ПУБЕРТЕТСКИ мераци!