След речта на Мерил Стрийп - дарения за хиляди долари в защита на журналистите

1745
След речта на Мерил Стрийп - дарения за хиляди долари в защита на журналистите
Снимка: Getty Images/Guliver

"Комитетът за защита на журналистите" получи грандиозни дарения, след като само ден преди това бе споменат във вече знаменитата реч на Мерил Стрийп по адрес на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп. Неправителствената организация, защитаваща свободата на словото и печата, съобщи, че на нейно име са постъпили 1000 онлайн дарения на обща стойност 60 000 долара, предаде БГНЕС.

"Имаме нужда от принципна журналистика, която да държи сметка на властта, да я привиква на килимчето при всяка "изцепка“. Затова основателите на нашата страна са вписали пресата и свободата й в конституцията. Така че бих помолила всеизвестната със своето благосъстояние Асоциация на чуждестранните журналисти в Холивуд, а и цялата ни общност, да се включат към Комитета за защита на журналистите. Защото ще имаме нужда от тези хора в бъдеще. А те имат нужда ние да защитим истината." Това каза знаменитата актриса Мерил Стрийп по време на речта си на церемонията по връчването на "Златните глобуси".

Тръмп за Мерил Стрийп: Тя е една от най-надценяваните актриси и е лакей на Клинтън

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп нарече актрисата Мерил Стрийп „една от най-надценяваните актриси в Холивуд” в о...

"Не мисля, че който и да било от нас е очаквал подобно знаково признание за работата ни и за правото на журналистите да съобщават новини, което е наша мисия", каза в интервю Кортни Радш от Комитета в интервю за института "Пойнтър" (Poynter).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com