СС на ООН с извънредно заседание заради иранска балистична ракета

1723
СС на ООН с извънредно заседание заради иранска балистична ракета
Снимка: Getty Images / Guliver

Белия дом заяви, че е в течение с информацията за изстрелването на балистична ракета от страна на Иран, но не даде повече подробности за позицията си или за евентуална реакция, съобщи БГНЕС.

„Ние сме в течение с факта, че Иран е изстрелял тази ракета. Ние проучваме точното естество на това“, каза говорителят на Белия дом Шон Спайсър в отговор на въпрос по повод информациите във Fox News.

Иран забранява на американци да влизат в страната

Иран ще забрани на американците да влизат в страната като отговор на забраната за пътуване от 7 мюсюлмански държави към САЩ. "Ислямска...

Става въпрос за първи подобен тест на иранска балистична ракета след встъпването в длъжност на Доналд Тръмп като президент на САЩ. Ракетата е със среден обхват и е от вид, който е бил тестван и преди от Техеран. Тя е била изстреляна от дестинация на около 130 мили източно от иранската столица и е прелетяла 650 мили, преди да се взриви.

Заради случилото се, Съветът за сигурност на ООН ще проведе извънредно заседание днес (31 януари). СС на ООн се събира по искане на Израел и на САЩ. Съветът ще определи дали тестът е в нарушение на резолюция 2231 на ООН, според която Иран не може да тества оръжие, способно да носи ядрени бойни глави.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com