Стрелба и взети заложници в щата Уисконсин

8973
Стрелба и взети заложници в щата Уисконсин
Снимка: Getty Images/Guliver

Неидентифициран мъж откри днес стрелба и взе заложници в сервиз за ремонт на мотоциклети в американския град Нина, щата Уисконсин.

Както съобщават местни медии, полицията вече е пристигнала на мястото на инцидента и евакуира обитателите на намиращите се в близост къщи.

Броят на заложници е неизвестен.

Жената, стреляла в Сан Бернардино - кадър на "Ислямска държава"

Жената, която заедно със съпруга си уби 14 души в град Сан Бернардино, щата Калифорния, се е заклела във вярност към лидера на &bdquo...

Полицията е съобщила, че инцидентът е приключил без да дава повече подробности, съобщи ТАСС. Известно е, че е бил ранен един човек.

Припомняме, че днес бойци на терористичната групировка “Ислямска държава” поеха отговорност за терористичното нападение в Калифорния, при което загинаха 14 души, предаде Ройтерс.

Както вече бе съобщено, 28-годишният Саид Фарук и 27-годишната Тешфин Малик нападнаха в сряда център за хора с ограничени възможности в град Сан Бернардино. Те нахлуха в заведението и откриха огън от автоматично оръжие. Загинаха 14 души и 21 бяха ранени. Двамата нападатели бяха убити. Засега не са известни мотивите, заради които са предприели атаката.

Заместник-началникът на отделението на ФБР на САЩ в Лос Анджелис Дейвид Боудич вече заяви, че бюрото определя трагедията в Сан Бернардино като терористичен акт.

Стрелецът от Сан Бернардино е контактувал с терористи

Единият от заподозрените за стрелбата в Калифорния, при която бяха убити 14 души – Саид Ризван Фарук е използвал социалните мрежи...

Във връзка с атентата в Сан Бернандино президентът Барак Обама настоя, че Съединените щати „няма да бъдат тероризирани“ и повтори призова си за мерки за затягане на контрола над оръжията. Това той направи в седмичното си обръщение в събота, фокусирано върху кръвопролитието в Калифорния, предаде AFP.

„Напълно възможно е тези двама нападатели да са били радикализирани за извършването на този акт на терор. Ние знаем, че „Ислямска държава“ и други терористични групировки активно окуражават хората – по света и в страната ни – да извършват ужасни насилствени действия, често като вълци-единаци“, каза Обама.

„Всички ние – правителство, силите на реда, общности, религиозни лидери – трябва да работим заедно, за да попречим хората да стават жертви на тези омразни идеологии“, каза още той.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка