Тръмп и Трюдо показаха различията си по отношение на бежанците

1492
Тръмп и Трюдо показаха различията си по отношение на бежанците
Снимка: Getty Images/Guliver

Американският президент Доналд Тръм и канадският премиер Джъстин Трюдо изразиха различията в позициите си по отношение на имиграцията и бежанците. Това стана по време на срещата между двамата, предаде БГНЕС.

Избягвайки да се критикуват, двамата ясно показаха, че стоят на различни позиции по темата. С уговорката, че „последното нещо, което канадците очакват от мен, е да дойда да поучавам друга страна“, канадският ръководител подчерта, че политиката му по тези въпроси ще е различна от тази на Тръмп. Той заяви, че Канада „смята да продължи с политиката си на отвореност към бежанците и да дава положителен пример за света“. Трюдо припомни, че Канада е приела 40 000 сирийски бежанци миналата година, но това в никакъв случай не е в разрез с опазването на сигурността на страната.

Лотарията за зелена карта за САЩ скоро може да бъде спряна

Двама сенатори-републиканци официално внесоха законово предложение, с което на практика да се ограничи раздаването на зелени карти. Цел...

На другия полюс, Тръмп заяви, че „ние не можем да оставим лошите хора да влизат. Гражданите на нашата страна не искат това“, каза той и защити политиката си на „здрав разум“.

Публичното потвърждаване на политиката на двете държави съвпадна с операции срещу незаконни имигранти в САЩ, при които бяха арестувани 680 души. Според американския министър на националната сигурност на САЩ Джон Кели арестуваните са застрашавали обществената сигурност. От тези арестувани лица приблизително 75%, когато са били извън САЩ са били престъпници, осъдени за тежки престъпления като убийства и сексуално насилие при утежняващи вината обстоятелства, както и трафик на наркотици, побои и нападения.

Иначе Тръмп демонстрира повече готовност да си сътрудничи с Канада по отношение на търговията. "Ние поддържаме изключителни търговски отношения с Канада. Ще ги напаснем. Ще направим някои неща, от които ще се възползват и двете страни“, каза Тръмп, след като и по отношение на търговското споразумение НАФТА той изрази доста резерви. 

Предоговарянето на НАФТА обещава да бъде много сложно и Джъстин Трюдо подчерта значението на този тристранен договор за икономиката на Канада. Трюдо, който е привърженик на принципа на свободната търговия, предупреди за рисковете на протекционизма. Икономическите отношения между САЩ и Канада, които имат най-дългата обща граница в света, са дълбоки. Три четвърти от износа на Канада е за САЩ, а основно в Канада изнасят продукцията си трийсетина американски щата. „Двете страни ще останат винаги най-важни партньори една за друга“, подчерта Трюдо. „Днешните дискусии допринасят за засилване на значението на тази връзка е за канадците и за американците“, допълни той.

Повечето европейци също искат забрана за мигранти от мюсюлмански държави

Над половината от европейците предпочитат миграцията от мюсюлманските държави да бъде забранена, сочат резултати от допитване, провед...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Съветници на Тръмп обсъждат наказания за държавите, които се отказват от долара

Американските ВВС с уникално ВИДЕО: Хеликоптер CH-53K пренася изтребител F-35 и едновременно зарежда във въздуха

Говорителка на Държавния департамент напусна заради политиката на САЩ за Газа

Доналд Тръмп осъди пропалестинските протести в САЩ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка