X
 
 

Тръмп изглежда е близо до решение за заместник на Сешънс

297 0
photo of Тръмп изглежда е близо до решение за заместник на Сешънс
Снимка: Getty images/Guliver
Бившият главен прокурор на САЩ Уилям Бар може отново да оглави министерството на правосъдието, съобщава БГНЕС.

Според информацията на два източника, запознати със ситуацията, самият президент Доналд Тръмп е заявил пред своите съветници, че възнамерява да предложи кандидатурата на Бар. Друг източник твърди, че макар Бар да е основната кандидатура за момента, стопанинът на Белия дом все още не е взел окончателно решение. The Washington Post отбелязва, че бившият главен прокурор е отказал да коментира информацията за своето бъдещо назначение.

Американски журналист: Тръмп беше предаден от Сешънс

Главният прокурор и правосъден министър Джеф Сешънс причини още повече щети на президентството на Тръмп и на нацията, отколкото всеки ...

68-годишният Бар заемаше поста главен прокурор от 1991 до 1993 г. по време на президента Джордж Буш-баща /1989-1993 г./

През ноември Тръмп уволни министъра на правосъдието и главен прокурор Джеф Сешънс. Основната причина беше недоволството на президента, че именно той е взел решението за провеждане на независимо разследване на обстоятелствата около вероятната руска намеса в президентските избори през 2016 година. Тръмп и неговите ключови съветници многократно са отричали подозренията за неправомерни контакти с руски официални лица по време на предизборната кампания. Москва също многократно е заявявала, че обвиненията към нея за намеса в изборния процес не отговарят на истината. Това обаче не прекрати разследването.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално