Тръмп пак се заканва заради протестиращите в САЩ, Twitter пак го санкционира

1895
Тръмп пак се заканва заради протестиращите в САЩ, Twitter пак го санкционира
Снимка: Getty Images/Guliver

Американският президент Доналд Тръмп повтори намерението си да подпише указ, позволяващ на протестиращи да бъдат наказани със затвор до 10 години, дори ако само се "опитат да обезобразят" някакъв паметник или статуя, предаде БГНЕС.

Федералното правителство на САЩ ще гарантира защитата на големите национални паметници от протестиращи по време на безредиците в страната от края на май. Това подчерта Тръмп, говорейки във вторник в Юма в Аризона, където той пристигна, за да се запознае с изграждането на бариерната стена на границата с Мексико.

С кои паметници ще се сбогуват САЩ и Европа?

Европа и Америка се сбогуват с паметници, някои от които стоят от векове: протестите принуждават Западния свят да преоцени миналото си....

"Това (събаряне на паметници) във федерален (мащаб) няма да се случи. В противен случай те (участниците в подобни протести) ще плащат скъпо и те го знаят", обеща Тръмп.

Той коментира опит на демонстрантите да разрушат паметник на седмия президент на САЩ Андрю Джексън (1767-1845 г.) точно пред Белия дом. "Честно казано, не мисля, че те дори знаят кого изхвърлят <...> Това не са протестиращи. Те са подстрекатели", заяви американският президент. Според него, "федералните статуи, паметници, сгради" - предимно в столицата на САЩ - ще бъдат защитени.

В същото време ръководителят на американската администрация отбеляза, че американските власти ще разгледат възможността да предоставят чрез посочения указ обратно въздействие за по-тежки наказания. "Ние ще проучим този въпрос по отношение на влизане в сила със задна дата. Можем да се върнем [към последните бунтове] и да проучим нанесените от тях (вандалите) щети", предупреди Тръмп.

Президентът добави: "Щатските власти бяха слаби, изключително слаби по отношение на защитата на тяхното културно наследство". Той посочи, че в тази ситуация федералното правителство е готово да им помогне.

Ще разследва ли ООН расизма и полицейската бруталност в САЩ?

ООН започна в четвъртък исторически дебат за структурния расизъм и полицейската бруталност в Съединените щати и извън тях, предава AFP,...

Междувременно социалната мрежа Twitter отново санкционира Тръмп заради поведението му в Twitter - заради поредното съобщение, насочено срещу протестиращите, като го етикетира като "злоупотребяващо", предаде АФП.

Компанията приложи правилото срещу "злоупотребяващо" съдържание срещу пост, в който той заплашва да използва сила срещу протестиращите в столицата на САЩ. Този ход се оказа първият, използващ този стандарт от Twitter срещу президента. По-рано платформата маркираше някои от коментарите на Тръмп като подвеждащи и нарушаващи нейните стандарти, насочени против насърчаване на насилието.

"Никога няма да има "автономна зона" във Вашингтон D.C., докато съм ваш президент. Ако се опитат, ще бъдат посрещнати със сериозна сила!", написа Тръмп в социалната мрежа.

Аутопсията на "новия Джордж Флойд" потвърждава убийство (СНИМКИ)

Нов случай на убит от полицай афроамериканец разпали нестихващото напрежение в Атланта, САЩ. Жертвата е 27-годишният Райшард Брукс, ко...

За да действа така, Twitter изисква потребителите да натиснат икона, за да прочетат туита на Тръмп, с етикет на съобщението, че "нарушава правилата на Twitter за злоупотреби в поведението", но че ще остане видим "в интерес на обществото".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Срещу 1 милиард долара за кампанията му: Тръмп обещал отмяна на екорегулации на петролни магнати?

Тръмп обвини Байдън, че заема страната на Хамас

Възстановяване: Бразилия отпуска 10 млрд. долара за щетите от наводненията

Най-малкият син на Тръмп ще бъде делегат на Републиканската партия

Заради проблем със свързано мобилно приложение към инсулинови помпи: Повече от 200 диабетици са ранени

Наводненията в Бразилия: Кон се качи на покрива, чака да го спасят (ВИДЕО)

Против бяс: САЩ въвежда строги правила при пътуване с куче

Мъртъв кит се заклещи на носа на круизен кораб (ВИДЕО)

Отново: Крайнодясна конгресменка опита да свали Майк Джонсън, но се провали

Байдън: Тръмп няма да приеме резултатите, ако загуби изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com