X
 
 

Тръмп призовава Хилари Клинтън да влезе в президентската надпревара

1164 0
photo of Тръмп призовава Хилари Клинтън да влезе в президентската надпревара
Снимка: Getty Images/Guliver
Президентът на САЩ Доналд Тръмп предизвика Хилари Клинтън да се присъедини към президентската надпревара в САЩ през 2020 г., при условие, че даде обяснение относно прочутия имейл скандал.

Имейлите, на които той се позовава в туита си, са свързани с разследване на ФБР срещу Клинтън, която е използвала частен сървър и имейл акаунти по време на мандата й като държавен секретар на САЩ. Клинтън беше обвинена, че е премахнала около 30 000 от своите „лични“ имейли, без да спазва процедурите на Националния архив, предаде БГНЕС.

Не изслушаха висш дипломат за импийчмънта на Тръмп

Държавният департамент на САЩ блокира появата на висш американски дипломат пред Конгреса като част от разследването за импийчмънт на за...

Електронната сага на Клинтън, известна още като „имейлгейт“, следва Клинтън от много години. През 2017 г. материалите, предадени на Държавния департамент, разкриха примери за политиката „плащаш, за да си в играта“, в която Клинтън вероятно е получавала щедри дарения във Фондация „Клинтън“ от частни и държавни донори в замяна на назначения в правителството, политически позиции и държавни договори.

Бившата държавна секретарка на САЩ Хилъри Клинтън беше основен съперник на президента Тръмп на президентските избори през 2016 г. Тя загуби от него, въпреки че спечели мнозинството от народния вот.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители