Тръмп - разочарован от адвокатите си

2395
Тръмп - разочарован от адвокатите си
Снимка: Getty Images/Guliver

"Процесът по импийчмънт на бившия президент на Америка Доналд Тръмп в американския Сенат ще разкъса страната." Това мнение изрази адвокатът на бившия държавен глава Дейвид Шон, говорейки в горната камара на законодателната власт, информира ТАСС. Той разкритикува прокурорите от контролираната от демократите Камара на представителите на Конгреса. „Те ни казват, че правят този процес в името на единството, но не искат единство“, казва Шон, обвинявайки ги в „чиста, груба, погрешна пристрастност“. И предложи процесът "да отвори нови и по-сериозни рани в цялата страна". Шон заяви, че демократите са склонни да игнорират онези, които са гласували за републиканеца през 2016 г. Адвокатът подчерта, че "процесът по импийчмънт е опит за "лишаване от право на повече от 74 000 000 американци", подкрепили републиканците.

Той разкритикува демократите в Камарата на представителите, че настояват за завършване на процеса възможно най-скоро, но в същото време отлага предаването по импийчмънта в Сената за 12 дни. "В крайна сметка, тук не става въпрос само за Доналд Тръмп или за някой отделен човек. А за нашата конституция и злоупотреба с импийчмънт за политически цели", добави той. Друг адвокат на бившия президент - Брус Кастор, който разговаря с него - твърди, че ако Тръмп наистина е извършил престъпленията, които му се приписват, щеше да му бъде повдигнато обвинение.

Адвокатите на Тръмп: Импийчмънтът е политически театър

Адвокатите на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп призоваха Сената да прекрати процеса по импийчмънт с мотива, че е конституционно опо...

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е недоволен от начина, по който адвокатите му се изказаха на началния етап от процеса на импийчмънт в Сената на САЩ, според телевизионния канал CNN. Източници на медията твърдят, че бившият шеф на американската администрация е особено раздразнен от работата на адвокат Брус Кастор и почти му се е извикал. Адвокатът изнесе 48-минутна реч, в която изложи някои от аргументите на защитата. Според вестник "Политико" бившият американски лидер е наблюдавал срещата от имението си в Мар-а-Лаго, Флорида.

По-специално той е „разочарован от рязкото противопоставяне“ между начина, по който обвинението и адвокатите му представят своите аргументи". Според източници на изданието, Тръмп смята, че аргументите на неговите защитници са ненужно объркващи и неясни. Според него, адвокатите са пропуснали редица възможности. По-специално Тръмп се надяваше, че защитата ще покаже някои изображения или видеоклипове на срещата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

47-годишна жена е първият евтанизиран човек в Перу

Закон в САЩ: Руски пари може да се харчат за Украйна, забрана за TikTok

Венецуела изгони хиляди от незаконна златна мина

Над 60 млрд. долара: Ново оръжие от САЩ за Украйна

Директорът на ФБР: TikTok е проблем за националната сигурност на САЩ

Републиканците за малко да сложат прът за новата военна помощ на САЩ за Украйна

Две жени са открити мъртви, а дете е отвлечено във Вашингтон: Полицията издирва бивш полицай

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com