Тръмп с гръмки обещания да накаже Китай, за работни места и със сериозно обвинение към Байдън

1915
Тръмп с гръмки обещания да накаже Китай, за работни места и със сериозно обвинение към Байдън
Снимка: Getty Images/Guliver

Доналд Тръмп даде официално съгласието си да се кандидатира отново за президент на САЩ от името на Републиканката партия.

„Вашингтон не е променил Доналд Тръмп. Доналд Тръмп промени Вашингтон ", заяви дъщеря му Иванка Тръмп, когато представи кандидатурата на баща си за президент на Републиканската партия.

Тръмп официално се кандидатира за президент на САЩ от Републиканската партия

Американският президент Доналд Тръмп официално се съгласи да се кандидатира отново за президент на САЩ като кандидат от Републиканската...

"Стоя тази вечер пред вас, които ми оказахте честта да ме подкрепите, горд с изключителния напредък, който постигнахме заедно през последните четири невероятни години, и препълнен с увереност в светлото бъдеще, което ще изградим за Америка през следващите четири години", обърна се Тръмп към присъстващите около 1 500 души на поляната пред Белия дом.

В речта си към участниците в Националния конгрес на републиканците той заяви, че предстоящите през ноември избори ще бъдат най-важните в историята на Съединените щати.

„Въпреки величието ни като държава, всичко, което сме постигнали, сега е в опасност. Това са най-важните избори в историята на страната ни“, заяви американският лидер, цитиран от медиите отвъд океана. 

„Никога по-рано избирателите не са се сблъсквали с по-ясен избор между партиите – като виждане, философия и дневен ред. Тези избори ще решат дали ще запазим американската мечта или ще позволим социалистическият дневен ред да разруши съдбата ни. Тези избори ще решат дали ще защитаваме американския начин на живот или ще позволим на радикалните движения да го унищожат напълно. Това няма да стане!“, подчерта Тръмп.

Интересите на Америка над всичко

Анкета: 58% от подкрепящите Байдън ще гласуват по-скоро „против“ Тръмп

Петдесет и осем процента от регистрираните избиратели, които подкрепят Джо Байдън за изборите през 2020 г., казват, че гласът им е пове...

Държавният глава смята, че е сложил край на управлението на „несъстоятелната политическа класа“, която се ръководи единствено от собствените си интереси и не се съобразява с гражданите на страната.

„Откакто загърбих предишния си живот, а той беше добър, аз се боря за вас“, обърна се Тръмп към сънародниците си. Той обяви, че е нарушил основополагащи правила на политиката във Вашингтон и е спазил предизборните си обещания.

„Заедно сложихме край на несъстоятелната политическа класа. И тя отчаяно се старае да се върне на власт с всички необходими средства. Вие видяхте. Те са ми ядосани, защото вместо да поставя на първо място техните интереси, просто казах, че на първо място стои Америка“, подчерта Тръмп.

Отговорност за разпространението на коронавируса

Държавният глава обеща, че за разлика от демократа Джо Байдън, ще привлече Китай към отговорност за разпространението на коронавируса в света.

Камала Харис срина от критики Тръмп заради коронавируса

Кандидатът за вицепрезидент на Демократическата партия Камала Харис остро критикува действащия президент Доналд Тръмп преди речта му н...

Според него, Пекин подкрепя Байдън и иска неговата победа на президентските избори. Ако Байдън бъде избран, Китай ще завладее САЩ, предупреди Тръмп.

За разлика от Байдън, аз ще привлека под отговорност (властта в Китай) за световната трагедия, която причиниха“, обяви той.

Вашингтон нееднократно обвини Пекин, че укрива информация за произхода на вируса и мащабите на разпространение на заразата.

Политиката на Тръмп

Доналд Тръмп обеща да създаде най-добрата в света система за противоракетна отбрана и киберсигурност, както и да спечели битката за развитие на 5G – мрежата.

Намеса в изборите в САЩ ли е импийчмънтът на Тръмп?

Адвокатите на президента на САЩ Доналд Тръмп, в отговор на предложение за участие в процеса по импийчмънт, нарекоха обвиненията срещу н...

Той пое ангажимент да не въвлича САЩ в „безслислени и скъпоструващи войни“. И за разлика от предишни администрации, е запазил Америка от нови войни, а американските войници се връщат по домовете си.

В случай на победа на изборите ще въведе мита срещу американски компании, които изнасят производството си в чужбина и създават работни места зад граница. Целта е да се върнат работните места от Китай в САЩ.

Усилията на бъдещата администрация на Тръмп ще бъдат насочени към запазването на работните места в САЩ, като подчерта, че и в момента провежда подобна политика.

„Програмата на Джо Байдън е „направено в Китай“ (made in China). А моята програма е „направено в САЩ (made in USA), обяви Тръмп, което беше посрещнато с буйни скандирания от страна на присъстващите.

Развитие на промишлеността

Тръмп на практика обвини опонента си Байдън, че взема наркотици

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще поиска "тест за наркотици" за себе си и Джо Байдън преди първия президентски дебат, но не ...

Съединените щати ще се превърнат в промишлена свръхдържава, ако Тръмп бъде преизбран за президент, твърди той. Той обеща да продължи активно да разкрива нови работни места и да намали данъчната тежест.

„През следващите 10 месеца ще създадем 10 милиона работни места“, заяви държавният глава в речта си, подчертавайки, че ще продължи да се бори американският бизнес да се върне в родината.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обеща, че първи ще изпратят жена-астронавт на Луната и ще са първата нация, която е издигнала свой флаг на Марс.

Администрацията на Тръмп обяви възобновяването на лунната програма, която получи името „Артемис“. В рамките на реализацията й се планира завръщане на постоянното присъствие на хора на Луната, което да се превърне в етап по пътя на управляеми мисии на Марс.

В рамките на новата лунна програма НАСА разработва идея за създаване на окололунна станция Gateway, с която в бъдеще ще се осъществяват полети на човека до лунната повърхност и обратно. В САЩ многократно подчертават, че ще реализират програмата на базата на взаимодействие с търговските си партньори и също така разчитат на международно взаимодействие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Илон Мъск иронизира ударите на Израел по Иран

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Аржентина обяви, че иска да се присъедини към НАТО като глобален партньор

Който гласува помощ за Киев, да стане част от украинската армия: Идея на крайнодясна конгресменка

Сенатът на САЩ отхвърли републиканските искове за импийчмънт на вътрешния министър

Microsoft засече руски опити за влияние на предстоящите избори в САЩ

Пример за учебник по политическо лицемерие: Протежето на Тръмп в Конгреса се сети за Украйна (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com