Тръмп се отказва от бизнеса си

1685
Тръмп се отказва от бизнеса си
Снимка: Gettyimages.com

Поставен под натиск да не допусне конфликт на интереси, новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще напусне бизнеса си, за да се съсредоточи върху управлението на страната, съобщи Ройтерс.

Тръмп написа в Туитър, че на 15 декември на пресконференция със своето семейство ще представи плана си за "пълно напускане на бизнеса".

"На 15 декември ще свикам голяма пресконференция в Ню Йорк заедно с децата си за обсъждане на намерението ми да напусна напълно големия си бизнес с цел да се съсредоточа изцяло върху управлението на страната, за да НАПРАВЯ АМЕРИКА ОТНОВО ВЕЛИКА", пише той.

Тръмп посочва, че по закон не е длъжен да прекъсне връзка със своя бизнес, но смята, че е "очевидно важно като президент по никакъв начин да не влиза в конфликт на интереси".

"Затова се подготвят правни документи, които изцяло да ме извадят от бизнес дейностите. Президентството е много по-важна задача", заяви той.

Тръмп пусна четири туита за 20 минути, но от тях така и не стана ясно как точно смята да действа.

Той бе остро критикуван от мнозина, според които не може да съвместява поста си в държавната администрация и бизнес империята си, която има имоти и интереси в целия свят.

Тръмп "обяви" фалшификации на изборите в три щата

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп смята, че в три американски щата е имало фалшификации на президентските избори. Това са Вирд...

Доскоро той не беше склонен да напусне бизнеса си и твърдеше, че няма нужда да се разделя с него. Критиките обаче се увеличиха, а "Ню Йорк таймс" съобщи, че компаниите му провеждат бизнес операции в най-малко 20 страни, предаде Mediapool.

"Уолстрийт джърнъл" също излезе с коментар, че Тръмп трябва да ликвидира активите си, за да се избегнат всякакви съмнения за конфликт на интереси. В противен случай може да нанесе сериозни политически вреди на администрацията си.

Преди ден от Демократическата партия изпратиха писмо до председателя на комисията по надзор и държавни реформи в Камарата на представителите – републиканеца Джейсън Чафетс, в което искат разследване за конфликт на интереси срещу бъдещия стопанин на Белия дом.

В момента Тръмп е президент и изпълнителен директор на своята семейна компания Trump Organization. Негови трима заместници са децата му Иванка, Ерик и Доналд-младши.

Тръмп получава значително състояние в наследство от баща си, който се е занимавал със строителство в нюйоркските квартали Бруклин и Куинс преди Втората световна война.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Тръмп сравни администрацията на Байдън с Гестапо

Опит за атентат срещу Белия дом или нещастие: Катастрофа завърши с един убит

Военните на САЩ извършиха тестов полет на F-16, управляван от изкуствен интелект (ВИДЕО)

"Навръх Великден": Бомбени заплахи в Ню Йорк

Почина прочут американски художник

САЩ ще правят специални сензори за умни бомби за Украйна (ВИДЕО)

The Telegraph: Тръмп има мащабен план за НАТО и за мир в Украйна

"Катастрофално положение": Наводнения в Тексас

Мексико продължава издирването на трима сърфисти

Путин плаща за оръжие за Украйна: САЩ прокарват нов план

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com