X
 
 

Тръмп си избра нов съветник по националната сигурност

1244 0
photo of Тръмп си избра нов съветник по националната сигурност
Снимка: Getty Images
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е избрал Робърт О’Брайън за следващият му съветник по националната сигурност, заменяйки Джон Болтън.

"С удоволствие съобщавам, че ще посоча Робърт К. О’Брайън, който в момента е много успешният специален президентски пратеник по въпросите на заложниците в Държавния департамент като наш нов съветник по националната сигурност. Работя дълго и упорито с Робърт. Той ще свърши чудесна работа!", написа Тръмп в Twitter.

О'Брайън е настоящият специален президентски пратеник на САЩ по въпросите на заложниците и заложническите кризи. Тръмп много харесва работата му, определяйки го като "фантастичен".

Кой ще замести Джон Болтън?

След освобождаването на Джон Болтън президентът на САЩ Доналд Тръмп търси четвърти по ред съветник по националната сигурност за мандата...

Новият му пост, който не изисква потвърждение от Сената, идва с персонал от няколкостотин специалисти от Пентагона, Държавния департамент и американските разузнавателни агенции, пише CNBC.

О'Брайън ще стане четвъртият съветник по националната сигурност, който ще работи за Тръмп, след трима изтъкнати армейски генерали Майкъл Флин, Х. Р. Макмастър и Джон Болтън.

Болтън, който беше обявен за съветник по националната сигурност, който да наследи Х. Р. Макмастър през март 2018 г., беше известен с огнения си подход към външната политика, който включваше призиви за превантивен удар срещу Иран.

Тръмп обяви миналата седмица през Twitter, че е уволнил Болтън, тъй като "не е съгласен с много от неговите предложения".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 16-17 ноември

Овен Тези почивни дни ще ви докажат, че човекът, в когото сте влюбени, всъщност е и вашият най-доверен приятел, съветник и пазител на тайни. Може...