Тръмп закри два консултативни съвета към президентството

1350
Тръмп закри два консултативни съвета към президентството
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд Тръмп закри два консултативни съвета, като съобщи за това в „Туитър“. Закрива се президентския Форум по стратегия и политика и Съвета за промишлено производство.

„Вместо да бъде оказван натиск на представителите на бизнеса във Форума за стратегия и политика и Съвета по въпросите на промишлеността, аз прекратявам работата и на двата. Благодаря на всички“, написа президентът.

Тръмп ще проведе утре Съвет за сигурност, посветен на Южна Азия

Американският президент Доналд Тръмп ще проведе на 18 август заседание на Съвета за национална сигурност към Белия дом, на който ще бъд...

Президентския форум по стратегия и политика бе под председателството на изпълнителния директор на компанията „Блекстоун“ Стив Шварцман. Негови членове бяха президентът и изпълнителният директор на банка „Джей Пи Морган Чейс“ Джейми Деймън, председателят на борда на директорите и главен изпълнителен директор на „Дженерал мотърс“ Мери Бара, председателят на съвета на директорите и главен изпълнителен директор на Ей Би Ем Джини Ромети, бившият главен изпълнителен директор на „Дженерал Електрик“ Джак Уелч и бившият главен изпълнителен директор на Боинг Джим Макнърни.

Тв компанията Си Ен Ен припомни, че по-рано няколко изтъкнати представители на деловите кръгове – членове на Съвета за промишлено производство обявиха, че излизат от него в знак на протест срещу позициите на Доналд Тръмп по отношение на сблъсъците между крайнодесни с демонстранти в Шарлътсвил. Този консултативен съвет, който бе закрит от Тръмп имаше за роля да съдейства за създаването на нови работни места в промишлеността.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com