Удрял и измъчвал бившата си приятелка: Осъдиха изгряваща звезда от филмите на Марвел

2760
Удрял и измъчвал бившата си приятелка: Осъдиха изгряваща звезда от филмите на Марвел
Снимка: Getty Images

Нюйоркско съдебно жури призна актьора Джонатан Майорс за виновен за нападение и тормоз над бившата му приятелка по време на домашен спор, съобщи Си Ен Ен.

Майорс, изгряваща звезда, участвала във франчайза на Дисни "Марвел" и "Крийд III", беше осъден на 18 декември по едно обвинение за безразсъдно нападение от трета степен и по едно обвинение за тормоз като нарушение, което не е наказателно. Той беше оправдан по друго обвинение в нападение и едно обвинение в тормоз с утежняващи обстоятелства.

Майорс, който присъстваше в съда, запази изправено лице, докато се четеше присъдата. Той напусна сградата на съда, без да коментира пред представителите на медиите.

Прия Чаудри, адвокат на Майорс, заяви, че той "все още вярва в процеса и очаква с нетърпение да изчисти напълно името си".

Кариерата му е под въпрос?

Малко след новината за присъдата източник, запознат с въпроса, заяви пред Си Ен Ен, че студио "Марвел" няма да работи по никакви бъдещи проекти с Майорс, който трябваше да се снима в ролята на злодея Канг в предстоящия филм "Отмъстителите: Династията Канг".

Съдебните заседатели по делото обсъждаха общо около четири часа и половина, преди да стигнат до присъда.

Процесът, започнал на 4 декември, е свързан с домашен спор през март между Майорс и бившата му приятелка Грейс Джабари. Майорс е пледирал невинен по обвиненията в нападение и тормоз с утежняващи обстоятелства.

По време на заключителните аргументи миналата седмица прокурорите твърдят, че актьорът "не се е поколебал да използва физическо насилие" срещу Джабари, когато е хванал дясната ръка на Джабари, усукал я е зад гърба ѝ и след това е "нанесъл удар" в главата ѝ.

Адвокатът на Майорс потвърди неговата невинност по време на заключителната си реч, като нарече обвиненията срещу него "фалшиви" и заяви, че Джабари е била агресор в техния спор.

Майорс не е давал показания по време на процеса, но е присъствал в съдебната зала в Ню Йорк през цялото време на делото.

Според "Ню Йорк Таймс" на 5 декември Джабари е свидетелствала, че Майорс я е нападнал на задната седалка на автомобила по време на спора през март, който според прокурорите се е случил, след като Джабари е видяла на телефона си романтично текстово съобщение от друга жена.

"Радваме се, че с днешната присъда възтържествува справедливостта. Джабари даде публични и честни показания, въпреки че преживяването на тези травмиращи събития на свидетелската скамейка очевидно беше болезнено", заявиха адвокатите на Джабари. "Благодарни сме на съдебните заседатели и на съдията за вниманието и търпението им, както и на Окръжната прокуратура в Манхатън за усърдната работа и подкрепата."

След като кариерата на Майорс вече е спряна заради съдебния процес, професионалното му бъдеще сега е под въпрос. Актьорът може да бъде осъден на до една година затвор заради присъдата за нападение.

Произнасянето на присъдата му е насрочено за 6 февруари следващата година, предава БГНЕС. 

ОЩЕ: При самозащита: Жена уби мъжа си след години на домашно насилие 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)
Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Президентът Джо Байдън се саморонизира, но се прицели остро в съперника си на изборите Доналд Тръмп на годишната вечеря на Асоциацията на кореспондентите...