Удрял и измъчвал бившата си приятелка: Осъдиха изгряваща звезда от филмите на Марвел

2771
Удрял и измъчвал бившата си приятелка: Осъдиха изгряваща звезда от филмите на Марвел
Снимка: Getty Images

Нюйоркско съдебно жури призна актьора Джонатан Майорс за виновен за нападение и тормоз над бившата му приятелка по време на домашен спор, съобщи Си Ен Ен.

Майорс, изгряваща звезда, участвала във франчайза на Дисни "Марвел" и "Крийд III", беше осъден на 18 декември по едно обвинение за безразсъдно нападение от трета степен и по едно обвинение за тормоз като нарушение, което не е наказателно. Той беше оправдан по друго обвинение в нападение и едно обвинение в тормоз с утежняващи обстоятелства.

Майорс, който присъстваше в съда, запази изправено лице, докато се четеше присъдата. Той напусна сградата на съда, без да коментира пред представителите на медиите.

Прия Чаудри, адвокат на Майорс, заяви, че той "все още вярва в процеса и очаква с нетърпение да изчисти напълно името си".

Кариерата му е под въпрос?

Малко след новината за присъдата източник, запознат с въпроса, заяви пред Си Ен Ен, че студио "Марвел" няма да работи по никакви бъдещи проекти с Майорс, който трябваше да се снима в ролята на злодея Канг в предстоящия филм "Отмъстителите: Династията Канг".

Съдебните заседатели по делото обсъждаха общо около четири часа и половина, преди да стигнат до присъда.

Процесът, започнал на 4 декември, е свързан с домашен спор през март между Майорс и бившата му приятелка Грейс Джабари. Майорс е пледирал невинен по обвиненията в нападение и тормоз с утежняващи обстоятелства.

По време на заключителните аргументи миналата седмица прокурорите твърдят, че актьорът "не се е поколебал да използва физическо насилие" срещу Джабари, когато е хванал дясната ръка на Джабари, усукал я е зад гърба ѝ и след това е "нанесъл удар" в главата ѝ.

Адвокатът на Майорс потвърди неговата невинност по време на заключителната си реч, като нарече обвиненията срещу него "фалшиви" и заяви, че Джабари е била агресор в техния спор.

Майорс не е давал показания по време на процеса, но е присъствал в съдебната зала в Ню Йорк през цялото време на делото.

Според "Ню Йорк Таймс" на 5 декември Джабари е свидетелствала, че Майорс я е нападнал на задната седалка на автомобила по време на спора през март, който според прокурорите се е случил, след като Джабари е видяла на телефона си романтично текстово съобщение от друга жена.

"Радваме се, че с днешната присъда възтържествува справедливостта. Джабари даде публични и честни показания, въпреки че преживяването на тези травмиращи събития на свидетелската скамейка очевидно беше болезнено", заявиха адвокатите на Джабари. "Благодарни сме на съдебните заседатели и на съдията за вниманието и търпението им, както и на Окръжната прокуратура в Манхатън за усърдната работа и подкрепата."

След като кариерата на Майорс вече е спряна заради съдебния процес, професионалното му бъдеще сега е под въпрос. Актьорът може да бъде осъден на до една година затвор заради присъдата за нападение.

Произнасянето на присъдата му е насрочено за 6 февруари следващата година, предава БГНЕС. 

ОЩЕ: При самозащита: Жена уби мъжа си след години на домашно насилие 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Вашингтон: Иранският президент имаше много кръв по ръцете си

От "осанна" до "разпни го" - реакциите за Нетаняху и Трибунала в Хага

Победа за Асандж: Може да обжалва екстрадицията си в САЩ (ВИДЕО)

"Ако спечели изборите": Тръмп се зарече да премахне ограниченията, свързани с носенето на оръжия

Перу обяви трансджендърите за психично болни, правозащитници с остра реакция

Ако спечели изборите: Тръмп готви невиждана масова депортация на мигранти

Емблематичeн хотел в Лас Вегас затваря след 34 години

Бени Бланко: Следващата ми цел е със Селена Гомес да имаме деца (ВИДЕО)

Въпреки страха: САЩ допуснаха пращане на натовски военни инструктори в Украйна

Силни бури взеха жертви в Тексас (ВИДЕА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com