"Вашингтон Пост": Не забравяйте, че СССР спаси света от Хитлер

15007
"Вашингтон Пост": Не забравяйте, че СССР спаси света от Хитлер

Съветският съюз по време на Втората световна война е поел върху себе си основния удар и е изиграл най-важна роля в разгрома на съюзниците на Хитлер. Това се казва в коментарна статия, публикувана във вестник "Вашингтон пост".

В статията се отправя призив : да не се забравя как Съветският съюз спаси света от Хитлер. "Започвайки от 1941 г. Съветският съюз пое на себе си основния удар на военната машина на нацистите и изигра очевидно най-важната роля в разгрома на съюзниците на Хитлер", пише в текста. "Според една от оценките - на всеки американски войник, убит в боевете с немците, се падат по 80 убити в такива боеве руски войници".

По мнението на автора сегашните отношения между Запада и Русия затъмняват същността на юбилейните тържества по случай 70-годишнината от Победата. "Във въображението на западната общественост, особено американската, Втората световна война - това е конфликт, в който ние сме победили. Но в Русия, където Втората световна война се нарича Великата отечествена война, я помнят в съвсем друга светлина".

"Епичните сражения, спрели и в крайна сметка отблъснали назад настъпващите нацисти, не са имали паралел на Западния фронт", пише авторът, който споменава като примери "свирепата зимна обсада" на Сталинград и най-големите в историята танкови сражения при Курск. Дори и зверствата, извършвани там също са имали съвсем различен характер, не като тези, които са преживели хората на Запад", казва авторът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка