Връстник простреля две съвсем малки деца в детска ясла в САЩ

2405
Връстник простреля две съвсем малки деца в детска ясла в САЩ
Снимка: Getty Images / Guliver

Две тригодишни деца бяха простреляни от връстник в ясла в американския щат Мичиган и са откарани в критично състояние в болница.

Полицията в предградието на Детройт Диърборн съобщи, че детето успяло да намери зареден пистолет в частен дом, който се използвал като ясла. То стреляло един или два пъти и улучило други две деца. Медиите съобщиха, че в жилището е имало много оръжия.

Американското разузнаване шпионира 100 000 чужденци извън САЩ

Американската агенция за национална сигурност (АНС) шпионира над 100 000 чуждестранни граждани извън САЩ, съобщи телевизия Си ен ен, ...

Смята се, че 1,7 млн. американски деца живеят в домове, където има незаключено заредени пушки и пистолети и този инцидент е поредният, в който деца стават жертва на необезопасено оръжие.

Почти 1 300 деца умират, а 5 790 са лекувани от огнестрелни рани годишно в САЩ след такимва произшествия, сочи най-ново изследване, публикувано в медицинското сп. „Педиатрикс”.

Щатският закон в Мичиган не забранява държането на оръжие в детски заведения, но изисква да не бъдат заредени и да се съхраняват на недостъпни за деца места.

Детската ясла била организирана в дома на майка на 6 деца, която редовно се грижела и за други деца, казаха съседи. Според сестрата на жената, тя не позволявала на съпруга си да държи оръжие в къщата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com