Въоръжават свещени и журналисти във Филипините

25525
Въоръжават свещени и журналисти във Филипините
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Нов спорен закон приеха властите във Филипините. Той е свързан с „повишената опасност" при някои местни професии. Така според един от текстовете лекари, свещеници, журналисти, счетоводители, адвокати, медицински сестри, банкови касиери вече ще могат да носят огнестрелно оръжие, съобщава RT.com.

Според информация, разпространена от CNN, за разлика от предишния „оръжеен" законодателен акт, настоящият предполага по-лека процедура за получаване на разрешение за носене на оръжие. Ако преди представителите на всички тези професии трябваше да предоставят доказателства за преки заплахи за живота си, то сега само трябва да преминат успешно поредица от тестове за наркотици и психологическа стабилност, както и да предоставят документи, че нямат настоящи криминални обвинения за повече от две години в затвора.

И вторият избор за Варненски и Великопреславски митрополит може да бъде касиран

Вторият епархийски избор за Варненски и Великопреславски митрополит отново може да бъде касиран. Това сподели Иван Панайотов, член...

Въпреки това обаче само едно разрешително няма да бъде достатъчно. Гражданите ще трябва да получат лиценз за конкретния револвер, както и специално разрешително за носене на оръжие извън пределите на дома си. 

Независимо от факта, че новият закон ще се увеличи с 10 591 броя на оръжията в страната, властите се надяват, че новите правила ще помогнат за регулиране на пазара в страната и за увеличаване на контрола върху престъпността. Според новите правила носенето на нерегистрирано оръжие ще се наказва с до 30 години лишаване от свобода. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com