Задържаха стрелецът от летището в Лос Анджелис

17199
Задържаха стрелецът от летището в Лос Анджелис

Мъжът, който откри стрелба на летището в Лос Анджелис, е идентифициран от ФБР като като Пол Антъни Сиансия -23-годишен, от Ню Джърси. Той е бил задържан след престрелка с охраната, при която е бил ранен. Не се разйрива обаче какво е състоянието му, съобщава Си Ен Ен.

Нападателят, облечен в маскировъчен комбинезон, влязъл в терминал 3 на летището около 9,20 ч. сутринта, извадил от сака си полуавтоматична пушка, и започнал да стреля по пътниците. Успял да проникне в зоната за проверка, преди да бъде атакуван от охраната, която го обезврежда.Един убит и поне шестима ранени - тове е равносметката след вчерашната стрелба на международното летище в Лос Анджелис.

Стрелецът от Лос Анджелис очаквал да бъде убит

Мъжът, който откри вчера стрелба на летището в Лос Анжелис, носел със себе си писмо с антиправителствено съдържание и очаквал да бъде у...

Агент от федералната служба за сигурност на транспорта Transportation Security Administration, TSA), ранен при престрелката, почина по-късно в болницата. Ранени са поне трима федерални агенти, потвърди службата, която извършва проверките за сигурност на американските летища. Това е първият неин служител, загинал при изпълнение на служебния си дълг, откакто агенцията е създадена след атентатите на 11 септември 2001 година. Загиналият е бил един от агентите, разположени в различни зони на летището, за да засичат подозрително поведение.

Преди това началникът на пожарникарите Лос Анджелис съобщи, че са ранени седем души, шестима от които са транспортирани в болница. Медицинският център "Роналд Рейгън" към Калифорнийския университет в Лос Анджелис потвърди, че е приел трима ранени, един от които е в критично състояние. В сака на нападателя е намерена бележка, написана на ръка, според която той искал "Да убие служители от охраната и ченгета".

Представител на полицията в Пенсвил, Ню Джърси, заяви за, че задържаният заподозрян за стрелбата на летището в Лос Анджелес е говорил за самоубийство. По думите на полицейски началник Алън Къмингс бащата на Пол Сиансия му се обадил вчера сутринта, за да съобщи, че друго от децата му получило есемес от Пол, в което той твърдял, че ще се самоубие.

Бащата го помолил за помощ да издири сина си. Къмингс се свързал с полицията в Лос Анджелис, която изпратила полицейски патрул до апартамента на Пол. Там двама съквартиранти казали, че го видели за последно предишния ден и тогава бил добре. Къмингсот говорил на Сиансия старши, че предвид възрастта на сина му, не може да го обяви за издирване. Пол нямал досие в местната полиция.

Нападение срещу офис на "Златна зора" завърши с двама убити

Двама души са убити и един е ранен в петък вечерта край централата на крайнодясната партия „Златна зора” на булевард в Ати...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com