Заради неразборията с бюджета на САЩ, загубите за Вашингтон са вече 1,6 млрд. долара

1276
Заради неразборията с бюджета на САЩ, загубите за Вашингтон са вече 1,6 млрд. долара
Снимка: Getty Images/Guliver

Икономическите загуби на Вашингтон и неговите предградия от най-дългото в историята на САЩ частично спиране на работата на федералното правителство възлизат на 1,6 млрд. долара. Това се посочва The Washington Post в своя статия, позоваваща се на данни от американски експерти, предаде БГНЕС.

В публикацията се казва, че много организации, включително държавни институции, поради сегашната ситуация по една или друга причина са загубили приходи в размер на няколко десетки хиляди долара до милиони.

Десетки катастрофи и инциденти в САЩ не се разследват заради битката за федералния бюджет

87 инцидента не са разследвани заради спирането на работата на федералното правителство в САЩ, обяви Националната агенция по безопаснос...

Експертите смятат и че имиджът на столицата на САЩ също е значително увреден. Публикацията цитира мнението на анализатори и бизнесмени, които смятат, че временното затваряне на държавните институции "е подкопало репутацията на правителството като надежден бизнес партньор и популярен работодател". Освен това ситуацията "подкопава морала на една четвърт от един милион местни държавни служители и федерални контрагенти, които не са заплатени вече повече от месец". Експертите смятат, че спирането на работата на правителството може да доведе до това все повече хора "да търсят работа в частния сектор, а това ще подкопае привлекателността на региона за привличане на инвестиции".

Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings съобщава, че според предварителните оценки частичното спиране на работата на правителството на САЩ струва на американската икономика поне 6 млрд. долара. The Washington Post подчертава, че сегашната ситуация "показа колко зависи Америка от правителството".

В петък, 25 януари, президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа законопроект за отпускане на средства за възстановяване на държавните институции до 15 февруари. От 22 декември около една четвърт от правителството - Държавния департамент на САЩ, Министерството на финансите, търговията и вътрешната сигурност, останаха без финансиране за вече 35 дни. Това се случи, защото републиканците и демократите в Конгреса не можаха да постигнат съгласие по параметрите на американския бюджет, в който Тръмп и републиканците искат да включат повече от 5,7 милиарда долара за изграждане на стена по границата с Мексико.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка