Акад. Георги Чернев и акад. Светлозар Недев откриват специална Изложба „2х5“ в София

4758
Акад. Георги Чернев и акад. Светлозар Недев откриват специална Изложба „2х5“ в София
Снимка: акад. Георги Чернев

Специална Изложба „2х5“ ще бъде открита на 6 юли, сряда, от 18:30 ч. в ЕМ Билдинг София (ул. Хенрик Ибсент 17 срещу МОЛ Парадайз). Нейни автори са акад. Георги Чернев. и акад. Светлозар Недев.

Защо се казва „2х5“? Две (2), защото авторите са двама. За акад. Георги Чернев тази изложба е седма от началото на годината. Той има и едно участие в пленер в Мъглиж. Акад. Недев има над 40 изложби в своя професионален път.

Пет (5), защото всеки автор ще представи по пет нови картини.

Защо е специална? В момента на откриването всяка картина ще се продава на половин цена. При влизане, всеки гост ще получи роза.

"Идеята е в бъдеще все по-често да влизаме с наши картини в Бизнес центрове. Фирма АртЕстрой, която е собственик на бизнес център Ем Билдинг, е член на Софийска камара и с инж. Емил Терзиев се познаваме отдавна. Това е моментът, в който опитът за работа с бизнеса може и трябва да се свърже с Изкуството", казват акад. Чернев и акад. Недев.

Акад. Георги Чернев си е поставил за цел за всяка изложба да представя нови картини и те да са обединени от една нова тема. Чрез творбите си той дава израз на натрупан духовен капитал в областта на Кабала, Херметизъм и Астрология. В картините му присъстват принципите за Менталност  за Каквото горе, това и долу, и други. "Изкуството е Път към Духовния свят и опит на душата да се подготви за него. Успехът на една изложба зависи както от творбите, така и от тяхното представяне. Залата трябва да е хубава, чиста, добре осветена. Картините да са рамкирани. Денят на откриването е много важен и трябва да се организира много внимателно. Гостите да са специално поканени и подготвени за това, което ще видят", казва той.

Акад. Георги Чернев  е роден през 1958 г в Перник. Завършва Френска езикова гимназия в София, а след това УНСС, специалност Международни икономически отношения. Има опит в стопанската дейност и банковото дело, експерт е по маркетинг. Занимавал се е с издаване на Търговски вестник и ТВ предаване "Бизнес панорама". Бил е зам.-председател на БТПП. Сега е председател на Софийска камара. Председател е на Академия знание и самоусъвършенстване. За две години в академията са изнесени и записани на видео над 200 лекции по Кабала, Херметизъм, Астрология и др.

Има три изложби в София : 1) 17 март 2022 г. в УНСС, 2) 30 март 2022 в Галерия 900, 3) 11 май 2022 г. в УНСС, 4) 17 май в Дупница, 5) 4 юни Лозенец, хотел Амбелиц, 6) 20 юни Мъглиж. Предстои му пленер и в Кюстендил.

Акад. Светлозар Недев работи в стил абстрактен експресионизъм. Чрез картините си се опитва да намери връзката между материя и дух, наблюдава и вижда света извън неговата познаваема реалност. В абстракциите му едновременно присъстват животът и смъртта, светлината и тъмнината, радостното и тъжното. В този смисъл авторът се придържа към философията на Кант, че „изкуството ни доставя удоволствие именно заради взаимоотношенията между материалния и духовния смисъл“. За предстоящата изложба ще представи 12 картини.

Акад. Светлозар Недев е роден през 1961 г. в Стара Загора,  възпитаник на Национална гимназия по полиграфия и фотография в София. Магистър е по културология от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ със специализация „Мениджмънт в художествената култура“. Магистър е и по „Живопис“ от Национална художествена академия в София.

Автор е на повече от 40 самостоятелни изложби и участник в множество общи изложби, живопис и фотография в България и чужбина. Негови творби са притежание на частни колекционери от България, Русия, Австрия, Швейцария, Македония, Дания, Турция и Франция.

От 2014 година до настоящия момент е основен организатор и куратор на Международния Уъркшоп „Обединени художници за обединена Европа“, както и на международния арт пленер „Безгранично изкуство” в гр. Стара Загора.

От 2014 г. има своя малка галерия - Art Gallery „Nedev” в Стара Загора, в която освен негови творби, са експонирани произведения на автори  от България, Сърбия, Румъния, Русия, Турция, Македония, Испания, Франция и Англия.

Участвал е в международни художествени пленери в България, Румъния, Македония, Турция и Русия. От 2012 до 2016 г. участва в международния арт проект „Безгранични“, представен в Русия, Англия, Словения, Турция и България. Участник е в Международния проект „Арт- Балкан“-Москва /2010-2018 г./ с художници от Русия, Румъния, Македония, Сърбия и България.

От 2015 г. досега е ежегоден участник в Международна изложба за изкуства, ASROPA в Гунсан, Южна Корея, организирана от проф. д-р. Клемънс Бенкун Су с художници от 70 страни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АРТ:

Обявиха българския павилион на Венецианското биенале за най-голямото откритие

Бургаски котки се прославиха на фестивал в Тексас (СНИМКИ)

Министър Найден Тодоров откри българския павилион на Венецианското биенале

В Пловдив откриват изложба, посветена на опазването на околната среда

22 светлинни творби преобразяват фасади, паркове и площади на Фестивала на светлините LUNAR

Продадоха Драсканицата на Микеланджело за убийствена сума

Новата изложба на Нина и Иво Петрови: Моменти и усещания, за които мечтаем (СНИМКИ)

Изложба „Живописта на Художествената академия в Щип“ в КИЦ на Северна Македония в София

Галерия "Леседра" отбелязва 33 години със специална изложба (СНИМКИ)

Дан Фоглър става част от фантастичния свят на Aniventure Comic Con 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт