Арт Галерия Папийон представя Андриан Бекяров с изложба живопис (СНИМКИ)

4454
Арт Галерия Папийон представя Андриан Бекяров с изложба живопис (СНИМКИ)
Снимка: Арт Галерия Папийон

Ако ти си слънце, кой ще бъде светлината?
Ако ти си ден, аз ще съм зората.
Ако аз съм сън, а ти мечтата.
Точно в този миг времето внезапно спря.."

Димо Стоянов - PIF

Арт галерия Le Papillon с голямо удоволствие представя от 11-ти август до 7-ми септември 2022 финия лиричен реализъм в творбите на Андриан Бекяров. Подготвените картини за изложбата са виртуозно изпълнени в характерния за него детайлен реализъм, както в маслена, така и в акварелна техника и са обединени от темата „Когато времето спря“. Прецизният му маниер и фин рисунък показват безспорен талант, търпение, пълна отдаденост към детайла и любов към изкуството. Сюжетите на неговите произведения издават отношението му към класическия начин на изграждане на картина и най-вече светоусещане на съзерцател, оценяващ преходността на красотата на момента. Нима ние също не изпитваме потребност да спрем времето, когато омаята на тишината, красотата на съвършения миг, дори когато той е привидно обикновен и тривиален ни завладее? Този момент на спокойствие, душевна хармония и тайнственост ни носят разнообразните по тема картини, подбрани за изложбата „Когато времето спря“, издаваща неговата поетична и емоционална натура, чиято живопис разказва отвъд видимото. Общата нишка е лиричната природа на автора и мълчаливото присъствие на наблюдателя между всички тях. Творбите на художника внушават вътрешен мир и спокойствие - лаконични, без излишен драматизъм, но с внушение за простор, изпълнени дори в различни техники - маслена, рисунка с туш и перо, смесена техника с моливи, както и в разпознаваемия стил на Бекяров на мекота и дълбочина на изграждане на акварела. В тази изложба усещаме „Лятото“ и в планинските и в морските пейзажи – и в масло и в акварел, усещаме физически аромата на зрелите ябълки, като откраднат момент от „Нощна градина“, носталгичните нотки в „Капитанска среща“, но и в „Светлината от миналото“, както и страстта на художника към детайла, естествено предизвикваща нашето възхищение. Чувството за душевна хармония и смиреност на твореца е силно и открояващо се във всичките му творби. Сякаш времето е застинало и е настъпил момента на съзерцание, който да ни пренесе отвъд ежедневните мисли.

Майсторски владеещ маслената, акварелната техника, а и рисунката, Бекяров успява да създава творби, които съчетават в себе си присъствието на въздушност, лекота, същевременно материалност на обекта, физически обем, изграден в бавната класическа техника на древните майстори. Използвайки различни художнически, оптически прийоми в сюжетите на картините му наблюдаваме както и артистична свобода във въображаемите му пейзажи, така и пунктуалност в изграждането на фините детайли в натюрморт, в морски пейзаж или в запечатаните кътчета емоции от планински гледки. Изграждането на образите той постига с изключителното си естетическо цветоусещане, неизчерпаемо търпение, но и дълбоко познание, работейки главно върху светлината. Всяка една форма е щателно измоделирана, така че да изглежда достатъчно обемна и триизмерна. Нанасяйки пастьозно боята авторът постига по-голяма изразителност и експресивност и моделира светлината с охра, кадмиево жълто, английско червено, бяло, както в предметите, така и в материите с използването на вилатурно нанесени прозрачни нюанси. Редувайки в различните етапи на изграждането на материалност на формата велатури в топъл цвят, които правят картината богато нюансирана, колорита звучен, а тъмното никога не е черно. Чрез плътността и дълбочината на маслените бои авторът умело постига и пресъздава щедростта и богатството на природата в пищността на застинали обекти, композиции и пейзажи.

Заповядайте на откриването на изложбата на 11.08.2022 г. /четвъртък/ от 18:00 ч. в изложбения салон на арт галерия Le Papillon, ул. Драгоман 12, където в компанията на Андриан Бекяров всеки ще усети съзерцанието на спрялото време, когато красотата и спокойствието обземат съзнанието!

Експозицията може да бъде видяна от 11-ти август до 7-ми септември 2022 г. в изложбената зала на галерията във Варна, ул. Драгоман 12.

Вижте някои от картините в ГАЛЕРИЯТА ТУК

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АРТ:

Обявиха българския павилион на Венецианското биенале за най-голямото откритие

Бургаски котки се прославиха на фестивал в Тексас (СНИМКИ)

Министър Найден Тодоров откри българския павилион на Венецианското биенале

В Пловдив откриват изложба, посветена на опазването на околната среда

22 светлинни творби преобразяват фасади, паркове и площади на Фестивала на светлините LUNAR

Продадоха Драсканицата на Микеланджело за убийствена сума

Новата изложба на Нина и Иво Петрови: Моменти и усещания, за които мечтаем (СНИМКИ)

Изложба „Живописта на Художествената академия в Щип“ в КИЦ на Северна Македония в София

Галерия "Леседра" отбелязва 33 години със специална изложба (СНИМКИ)

Дан Фоглър става част от фантастичния свят на Aniventure Comic Con 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт