Отворена покана към млади художници за участие в Портфолио ден

2355
Отворена покана към млади художници за участие в Портфолио ден

През 2016 г. галерия SARIEV Contemporary стартира новата инициатива Портфолио ден като част от проекта Фон: Млади автори. В рамките на Портфолио ден млади художници ще имат възможността да представят портфолиото си и да получат индивидуални консултации от водещи куратори, художници и галеристи, което има за цел да ги насърчи и да им даде насоки за бъдещото професионално развитие.

Портфолио ден ще бъде възможност за млади автори да получат съвети и практически насоки – като например в каква посока да работят и върху какво да наблегнат, как да се представят и да комуникират с галерсти и куратори. Събитието ще бъде и добра възможност за младите автори да запознаят куратори, галеристи и утвърдени художници със своята работа.

Проектът е насочен към съвременни художници без ограничения на използваните изразни средства и медии. В Портфолио ден могат да включат автори до 35 години, които работят с: живопис, скулптура, инсталация, обект, фотография, видео, нови медии, пърформанс.

Ще бъдат избрани 10 млади художници, които ще бъдат поканени на Портфолио ден, който ще се състои на 4 юни в Пловдив. Избраните художници ще имат индивидуални консултации с всеки от членовете на комисията: Правдолюб Иванов, Лъчезар Бояджиев, Вера Млечевска, Светлана Куюмджиева, Галина Лардева, Веселина и Катрин Сариеви.

Избраните художници, които не са от Пловдив (само за България), ще бъдат подкрепени от организаторите за пътуването си до Пловдив.

Портфолио ден е част от дългогодишната платформа Фон: Млади автори за представяне и подпомагане на млади автори, организирана от галерия SARIEV Contemporary. Досега в платформата със свои самостоятелни художници са били представяни авторите Кирил Кузманов и Светослав Минчев, Лубри, Зоран Георгиев, Даниела Георгиева и Димитър Солаков. По проекта Фон: Млади автори галерия SARIEV Contemporary си сътрудничи с куратори, сред които: Владия Михайлова, Вера Млечевска, Правдолюб Иванов и Фридерике Шулер. Участието в проекта е възможност за развитието на художниците, като след участието си в него

 Как?

Всички желаещи млади художници до 35 години могат да изпратят свое портфолио на адрес assistant@sariev-gallery.com. Темата на писмото трябва да бъде: Портфолио ден: ИМЕ ФАМИЛИЯ.

В съдържанието на писмото (body text) да има кратка биография на автора (свободен текст, до 200 думи), а прикачен да бъде файл с портфолиото на художника.

Портфолиото трябва да съдържа: автобиография, кратък текст представящ интересите на художника (артист стейтмънт), документация от реализирани творби и/или описания, скици, чертежи от идейни проекти. За видео и видео документация, моля, да бъдат посочени линкове.

В случай, че файлът не може да се прикачи в имейл, следва да се изпрати линк за сваляне от WeTransfer, Dropbox, Google Drive и други подобни платформи за споделяне на файлове. Не се приемат автоматично генерирани съобщения за сваляне на файлове – линкът за сваляне трябва да бъде копиран в писмо, отговарящо на изискванията по-горе.

Портфолиото не трябва да надхвърля 20 mb и е желателно да бъде в pdf формат.

Кой може да участва?

Млади художници до 35 години, които работят с: живопис, скулптура, инсталация, обект, фотография, видео, нови медии, пърформанс. Няма изисквания за опит, образование и др.

България вдъхнови руска художничка да изрази най-искрените човешки емоции с голи женски тела

Руската художничка Дария Авдеева беше вдъхновена от България за първата си самостоятелна изложба. Младият талант ще покаже творбите си ...

Състав на комисията:

Комисията ще бъде в състав:

Правдолюб Иванов – художник, преподавател в НХА

Веселина и Катрин Сариеви – галеристи, SARIEV Contemporary

Вера Млечевска – изкуствовед, куратор и критик

Пет години Галерия "Арт Маркони" - в компанията на много приятели!

По случай своята пета годишнина, Галерия „Арт Маркони” организира сборна изложба „Маркони и приятели”. В изложб...

Светлана Куюмджиева - изкуствовед, куратор и критик

Галина Лардева – изкуствовед, преподавател в АМТИИ

Лъчезар Бояджиев – художник

С въпроси можете да се обръщате на assistant@sariev-gallery.com.

 

Red Bull CANVAS COOLER за втори път у нас по време на КАПАНА ФЕСТ в Пловдив

Проектът Red Bull Curates CANVAS COOLER, стартирал преди години в Бристол, ще се проведе за втори път у нас. Домакин ще е културната ни...

Краен срок за подаване на документи: 26.05.2016 г., 15:00 ч.

Дата на провеждане на Портфолио ден: 4.06.2016.

Портфолио ден е част от проекта ФОН: Млади автори, който се осъществява с подкрепата на Община Пловдив.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт