Рисунка за по-добро бъдеще: космическата мисия на ИКЕА

1008
Рисунка за по-добро бъдеще: космическата мисия на ИКЕА
Снимка: ИКЕА

Забързаният ритъм на живот често ни оставя без дъх. Погълнати от ежедневните задачи, понякога пропускаме да чуем гласовете на най-малките членове на нашето общество – децата. Във всички техни искрени чувства се появява и дълбока загриженост за нашата планета и любопитство, което надхвърля земните граници.

Подкрепяйки това необятно любопитство, шведският бранд за обзавеждане и дизайн – ИКЕА, заедно с помощта на група млади космически ентусиасти на възраст между 3 и 7 години, разработва най-новата си колекция AFTONSPARV. Колекция, която кани Космоса у дома. Тя предлага множество възможности за игра и развихряне на детското въображение, в съответствие с вълнуващия, изпълнен с мистицизъм свят на Космоса. Състои се от меки плюшени играчки – астронавти и извънземни, кукли за пръсти и възглавница, палатка във формата на космическа ракета, лампи, спални комплекти и светещи в тъмното завеси. Колекцията AFTONSPARV е и вдъхновението зад тазгодишното издание на конкурса за детска рисунка, част от кампанията на шведския бранд „Ела да играем“.

За трета поредна година ИКЕА дава възможност на малчуганите да дадат израз на въображението си. „Космическа мисия: По-добро бъдеще на Земята“ е темата, която приканва младите участници да разгърнат своята креативност с молив, боя, флумастер или пастел в ръка и да нарисуват своя извънземен герой, който иска да помогне на нашата планета.

А какво прави това състезание наистина уникално?

Печелившата рисунка ще „оживее“ под формата на единствена по рода си плюшена играчка, изработена от дизайнерката Здравка Върбанова. Това няма да бъде просто играчка, а пътуване в сферата на необятното детско въображение, изпълнено с хиляди възможности.

Част от журито на конкурса тази година ще бъдат Богдана Трифанова – изявен радио и телевизионен водещ, Александра Димитрова – художник-дизайнер и педагог в детски научен център ,,Музейко“, Кристина де Бройн – представител на УНИЦЕФ за България, Здравка Върбанова – иновативен дизайнер, и Яна Якимова – управител на магазин ИКЕА София.

ИКЕА приканва всички млади визионери и таланти на възраст между 1 и 12 години да нарисуват своя дружелюбен извънземен приятел, който е на мисия да направи Земята по-добро място за живот, и да го качат на сайта ikeaplay.bg от 28 ноември до 10 декември с кратко описание. След гласуване от публиката и специалното жури ще бъдат обявени 15 финалисти – трима, събрали най-много гласове от публиката, и още 12, избрани от  журито. Накрая ще бъде избран един победител, който ще има възможността да се срещне със своя извънземен защитник и да го занесе вкъщи.

Триумфалният космически защитник на Земята ще се превърне и в емблема на мисията за по-светло бъдеще за децата, в което свободно да развихрят въображението си, за да превърнат своята игра в преживяване извън нашия свят. Това е мисия, която е неразделна част от съвместните инициативи на ИКЕА и УНИЦЕФ, като кампанията ,,Стъпки заедно“, фокусирана върху превенция на насилието и тормоза в училище.

ИКЕА кани всички родители да се включват в подхранването на мечтите и артистичния талант на младите творци, докато се стремят право нагоре към звездите – към едно по-добро бъдеще за нашата планета Земя.

*УНИЦЕФ не се ангажира и не препоръчва конкретни марки, продукти и услуги.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com