Ръчно изработени бижута тенденции за 2018

12460
Ръчно изработени бижута тенденции за 2018
Снимка: СОМАХА

Днес е много трудно да сме в крак с всички модни тенденции, особено когато става въпрос за някой нов тренд при ръчно изработените бижута. На нас обаче можете да се доверите, че ще ви разведем из последните тенденции на пазара. Миналата година беше трудно да забележиш светско събитие или дори хора по улиците без някое ръчно изработено бижу. Можем да кажем, че миналата година, ръчно изработените бижута набраха доста популярност. Така започнаха да се открояват и тенденции, макар и в основата си, тези бижута да са строго индивидуализирани.

Уникалността на ръчно изработените сребърни бижута

Първото нещо, на което трябва да обърнем внимание е уникалността на тези бижута. Колкото по-уникално е едно бижу, толкова по-добре. Идеята на ръчно изработените бижута е, да са абсолютно различни. Почти е невъзможно да намерите 2 еднакви неща, след като не се произвеждат масово. Това създава чарът им, който може да ви направи да изглеждате и вие уникални и стилни.

Природни мотиви в бижутата

Почти всеки обект от природата е на почит при този вид бижута. Можете да видите ръчно изработени бижута с елементи от растения, цветя, животни, пеперуди, птички, камъни и др. Получава се така, защото творците се вдъхновяват от природата, все пак природата е създала всичко на земята. Това е и основната причина, природните мотиви да са и най-вероятно да останат завинаги в основата на ръчно изработените бижута. Ако се загледаме в световните усилия за зелена енергия, енергийна ефективност и пазене на природата ще забележим, че няма как бижутерство свързано с природата да остане незабелязано.

Пример за такива бижута са примерно сребърни колиетата със смола, в които има някое листенце или дори буболечка в кехлибар. Такъв вид са и сребърните гривни с рисунки на някакви животни в минималистичен стил.

Сребърна бижутерия с естествени материали

След като вече разгледахме тренда за природните мотиви, няма как да пропуснем и тенденцията, бижутата да се изработват от естествени материали. 2018 година със сигурност ще бъде годината на тази практика.

Под естествени материали имаме предид дърво, листа, кожа и дори различни влакна. Това са по-широко разпространените материали, но дизайнерите използват и много други неща - черупки от миди направени на висулки, обеци от паунски пера, обеци от питая, колие от парченца ягоди, дори фиби за коса от брезова кора. Всички тези неща не са само истински бижута, те са прекрасни и не трябва да платите цяло състояние за тях. Много често едно сребърно бижу е допълнено с акцент от естествен материал.

Твърди минерали

Това е още един природен тренд, който ще ни завладява сърцата и погледите през 2018 г. Естествените минерали, които не са обработени ще са прекрасен акцент това лято. Ако сте почитатели на този тип мода, тогава сигурно вече имате някой друг чифт обеци с камъни. Ако нямате, то със сигурност ще придобиете това лято. Въпреки че най-често от такива минерали и камъни се изработват обеци, не е трудно да се намерят и гривни и колиета. Повечето от тях са комбинирани със сребърни елементи. Сребърен пръстен с жълт апатит, примерно се вярва, че подсилва собствената сила и пречиства апатията и объркването. Много често се подарява на хора, които им е нужно да си разширят спектъра на знание.

Следващите три тренда не са никак нови, те са по-скоро трендове, които винаги ще присъстват по един или по друг начин в бижутерството, защото модата има нужда от тях.

Изразителни сребърни бижута

Това са големите обеци, тежките колиета, масивните пръстени и обемните гривни - всички те са създадени, за да се забелязват отдалеко и да правят дръзко изявление.Те не само че са атрактивни, ами и добавят особена индивидуалност към притежателите си. Такива са примерно трайбъл обеците и пръстени. Въпреки че са изработени от сребро, те могат да имат камъни, пера или орнаменти, които да ги отличават от масово произведените бижута.

Гривни за рамо

Сигурно сте чули поговорката, че всичко ново е добре забравено старо - точно това важи и за гривните за рамо. Невероятна тенденция, която подчертава женствеността и фигурата. Сребърните гривни за рамо с ръчно изработени орнаменти ще бъдат топ лято 2018 г. По-смелите могат дори да комбинират две гривни.

Филиграннисребърни бижута

Ако не сте запознати с това понятие, то сте пропуснали огромен тренд. Това са всички нежно изработени детайлни завъртулки, които не могат да се получат без да бижутерът да е истински творец. Много често се добавят към сребърни бижута, като обеци, колиета, но не са рядкост и сребърните гривни с тях. Те са във всякакви фантастични форми и освен върху сребърни бижута, могат да се изработват и върху златни и платина. Чудесен пример за този тип са сребърни бижута СОМАХА. Изключително подходящи са за всякакви романтични поводи, като сватби и балове.

Комбинация между плат и други материали

Лятото ни чака с абсолютно нов, сега навлизащ тренд, който държи бижутата да са същата материя, като останалото облекло или да прилича на подобна. Ако носите сатенена рокля е хубаво и обеците да са точно толкова лъскави и да отразяват светлината, като нея. Ако пък ще наблегнете на пайетите и този тип блясък, то тогава бижутата с толкова искрящ характер са точно за вас.

Вече знаете какво ще ви очаква през лятото на 2018 г., можете спокойно да отворите някой сайт за сребърни бижута и да наваксате с пропуските, ако имате такива. Не се притеснявайте, прогнозите на модният бранш са че всички тези трендове ще се запазят поне 2 години, така че инвестицията ви ще е оправдана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт