"Толкова близо, толкова далече": Величка Атанасова

86937
"Толкова близо, толкова далече": Величка Атанасова

От 18 до 26 ноември на трети етаж в НДК изложбата „Толкова близо, толкова далече” за трета поредна година събира на едно място в общ формат български творци, живеещи и творящи в различни точки по света. Това затвърждаващо се културно събитие привлича все повече български творци от Европа и Северна Америка, които показват и споделят своето изкуство пред българската публика. Изданието през 2014 г. е под патронажа на Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев.

В седем поредни материала Actualno.com ще представи на читателите си седем от участниците в изложбата.

"Толкова близо, толкова далече": Василен Василевски

От 18 до 26 ноември на трети етаж в НДК изложбата „Толкова близо, толкова далече” за трета поредна година събира на едно мя...

Величка Атанасова - Париж, Франция

Величка Атанасова е родена на 18.02.1976 г. в Хасково, България. Завършва техникума по облекло в Хасково като стилист моделист през 1996 г. и до 2000 г. учи специалност „Вътрешно обзавеждане и проектиране на мебели“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“, Благоевград. През 2001 г. завършва мерчандайзинг в училище по търговия NEGOCIA, Париж, Франция.

Участвала е в множество изложби в различни институции в Европа, между които: Европейския парламент, Страсбург, Франция; Българското посолство, Париж, Франция; Българския културен институт, Париж; Велс, Австрия; „Къщата на Европа“, Лион, Франция;

През 2007 г. реализира изложба в Люксембургската градина, която е посветена на Европа и е осъществена със съдействието на Сената на Франция.

Трето издание на изложба на съвременни български художници от чужбина

От 18 до 26 ноември на трети етаж в НДК изложбата „Толкова близо, толкова далече” за трета поредна година събира на едно мя...

Има две номинации за награди: Снимка на годината на CANON, раздел за художествена фотография (2013), и номинация художествена фотография на списание Photo, Франция (2012).

Това, което искам да покажа чрез моята фотография, са семплите линии, грациозните движения и емоцията. За мен фотографията е мислене и концепция, изживян момент за една стотна от секундата.

В днешно време всеки има фотоапарат, но не всеки може да предаде чрез обектива това, което е почувствал. Ако успея да предам емоцията от заснетото на моята публика, значи съм успяла да я докосна. Движението на танцьорите от балет „Тангра“, архитектурните детайли и местата, които снимам, са фотографската ми интерпретация, която ви предлагам.

 

Български художник ще участва в Есенния салон на изкуствата в Париж

Произведението "Четирите грации" на Димитър Хинков е селектирано за участие в ежегодния Есенен салон на изкуствата в Париж от 16 до 19 ...

Шахмат с Тангра, 2012 г., фотография, 50 х 70 см

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт