130 шезлонга и 60 чадъра на басейна в Асеновград тази година

9206
130 шезлонга и 60 чадъра на басейна в Асеновград тази година

Официално бе открито плувно лято 2016 г. в Асеновград. Отремонтираният и обновен Градски плувен басейн отвори врати за първи път, след като стопанин вече е Общината.

Първите посетители днес имаха възможността да поплуват безплатно. 130 шезлонга и 60 чадъра са закупени за новия летен сезон, информира кореспондентът на Actualno.com в града.

Със запалени факли под марша на „Тих бял Дунав“ Асеновград се преклони пред Ботев

Със запалени факли и под звуците на „Тих бял Дунав“ асеновградчани и гости на града се поклониха пред делото на Христо Боте...

Общинският басейн е цялостно боядисан и с обновена маркировка за спортистите. 15 000 лева от бюджета на „Пазари и тържища“ към Общината е коствало само подновяването. А прогнозната стойност за поддръжката на съоръжението за целия летен сезон на 2016 г. ще е в рамките на около 40 000 лева.

Сумата обобщи Антония Стоянова - управител на дейност „Пазари и тържища”. За безопасността на плажуващите ще се грижи екип от двама спасители, лекар и медицинска сестра. Градският басейн вече има и управител. Наемател все още няма заведението в Плувния комплекс. В момента тече процедурата по кандидатстване за участие в търга за отдаване под наем. А той ще се проведе на 17.06.16 г. от 10 ч. в зала 305 на Община Асеновград. Новост за басейна в града тази година ще е провеждането на Лятна академия. Ученици и малчугани ще имат възможност да се научат да плуват.

По решение на Общински съвет-Асеновград, от утре децата до 14 г. ще плащат по 3 лева за ден ползване на Плувния комплекс. 40 лева е размерът на месечната детска карта. Плажуващите над тази възрастова граница ще ползват Градския басейн за 4 лева дневно. А ако си закупят карта – тя ще им коства общо 50 лева за месец. Предварително бе решено също, че членовете на спортни клубове, чиято дейност се осъществява на територията на община Асеновград, ще могат да провеждат тренировки за по час преди или след работното време на обекта, но след предварителна заявка и в присъствие на треньора.

Определената от Общински съвет такса за тренировки на спортисти за 10 дни бе 5 лева, а за месец – 10 лева. Днес стана ясно, че членове на спортните организации в Асеновград, както и спортисти, засега ще ползват Градския басейн безплатно, но регламентирано по график - преди началото или след края на работното време на комплекса. Обектът ще е отворен за плажуващи от 10:00 ч. до 18:00 ч. всеки ден.

Над 20 майки от Асеновград даряват дрехи в благотворителна кауза за сираци

Пет малки асеновградчани, останали без родители, и близо 90 полусираци ще бъдат зарадвани от благодетели. Над 20 майки от Асеновград д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com