23 бебета родени чрез инвитро по програма на Община Асенoвград

1220
23 бебета родени чрез инвитро по програма на Община Асенoвград
Снимка: Actualno.com

Общо 17 двойки, живеещи на съпружески начала, и семейства с репродуктивни проблеми от Асеновград са подпомогнати финансово от Общината през 2017 г. Документи се набираха до края на месец септември.

Списъкът с одобрените кандидати, както и сумите, които се отпускат, се гласуват от Общински съвет-Асеновград.

Предстои ремонт на съоръженията при минералните извори край Нареченски бани

Минералните извори край асеновградското село Нареченски бани вече преминават в стопанисване на Община Асенoвград. Предложението бе отп...

До 31.03.17 г. семействата и двойките, заявили желание за оказване на финансова подкрепа за извършване на медицинската интервенция, са девет. Три са подадените заявления до края на юни и още шест - до 30.09.17 г. Точно 17 са одобрените, които са финансирани с по 2 000 лева. Едно от семействата не е одобрено за финансово подпомагане на „ин витро“ процедура, тъй като не са представени всички необходими документи. Според Правилника, паричната сума се отпуска, след като се представи документ за вече е извършената услуга. От месец септември 2012 г. до декември миналата година са одобрени за финансиране общо 53 семейства. Две от тях са кандидатствали и са подпомогнати четири пъти. 19 други двойки са подавали заявления двукратно. Още четири семейства са поискали финансова помощ в три календарни години, а 28 са финансирани еднократно. Общата стойност на отпуснатите средства за споменатия период са в размер на над 171 000 лева. 34 000 лева са отделените пари за асистирана репродукция само през 2017 г. По програмата до момента в община Асенoвград са се родили общо 23 бебета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com