X
 
 

350 лв. за Лиза от Асеновград събраха младежи от базар с изделия за влюбени

1035 0
photo of 350 лв. за Лиза от Асеновград събраха младежи от базар с изделия за влюбени
Снимка: Actualno.com/Facebook
Поредна благородна кауза доказа, че асеновградчани притежават големи сърца. Благотворителна инициатива, състояла се през изминалия уикенд, този път събираше средства за Лизавета Иванова от Асеновград, която страда от "Множествена склероза" и има нужда от средства, за да провежда поддържаща терапия.

Над 350 лева, дарени в кауза, посветена на Деня на влюбените - 14-ти февруари, подпомогнаха лечението на момичето. Към момента Лиза изостава с редовното провеждане на терапията поради липса на средства. Идеята бе на Общински младежки съвет-Асеновград. Учениците, членуващи в него, изработиха ръчно различни изделия, които предложиха за продажба в специално пригодените за целта дървени къщички, разположени на Централния площад в града. Сред сувенирите имаше мечета и сърца от рози, както и подходящо украсени, като за Свети Валентин - бутилки с вино.

Пепел от пеперуди от Борислав Костов в Столична библиотека на 14 февруари

На 14 февруари 2018 г. от 17:30 ч. в Мраморно фоайе, I етаж на Столична библиотека ще бъде представена книгата „Пепел от пеперуди...

"Послание и надслов на двудневната кампания нямаше, тъй като просто искаме да даряваме любов, да правим добро и да помагаме, с каквото можем", каза за Actualno.com Димитър Илиев - член на Общинския младежки съвет. Той допълни, че интересът към изделията бе голям и абсолютно всичко, което е било изложено, е продадено. Дори хора са заявили желанието си да се включат в благотворителната кауза, веднага след като тя е била обявена в интернет.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители