Асеновградчани на бунт срещу назначението на млад свещеник

3193
Асеновградчани на бунт срещу назначението на млад свещеник

Асеновградчани се обявиха срещу назначението на млад свещеник в църквата „Света Богородица-Благовещение“ в Асеновград. Противоречията започнаха преди няколко седмици. Тогава със заповед на пловдивския митрополит Николай на служба в така наречената Рибна църква бе назначен Стилиян Георгиев - син на архиерейския наместник на Асеновград Йордан Георгиев.

Днес на бунт срещу това се обявиха десетки асеновградчани. В продължение на повече от два часа те изчакваха търпеливо в църковния двор да приключи първата за месеца свещеническа конференция. Докато търпението им не се изчерпа. Тогава протестиращите нахлуха в заседателната зала, с мотив, че искат да са наясно какво е решението.

Медицински сестри и полицаи на карнавала в Асеновград

Доктор, медицинска сестра, полицай, булка и младоженец, свекър и свекърва, ловец, военен и кукери са част от образите, които ще бъдат п...

Протосингел Добромир – представител на Пловдивска митрополия – обясни пред хората, че такава е заповедта на митрополит Николай. Свещеникът увери, че служилият близо 40 години в тази църква отец Тодор няма да бъде отстранен.

„Целта е тук да има двама отци, тъй като храмът е сред най-посещаваните, а и идеята е по-младият да се обучава за енорийски свещеник.“, посочи протосингел Добромир.

Отговорът на въпроса защо Стилиян Георгиев не е назначен в църква, в която няма свещеник, каквито са храмовете в няколко асеновградски села, бе, че такова е решението на митрополит Николай.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com