Близо 50 дарители помагат на възрастни социално слаби асеновградчани

3174
Близо 50 дарители помагат на възрастни социално слаби асеновградчани

Близо 50 благотворители събраха немалко хранителни продукти, които ще бъдат дарени на възрастни асеновградчани. Дарени бяха и около 320 лева, съобщава кореспондентът на Actualno.com от Асеновград.

Със събраните парични средства също се закупиха хранителни продукти. Даренията, предназначени за възрастни самотни или социално слаби асеновградчани, са дълготрайни продукти. При инициаторите са постъпили предимно боб, леща, ориз, грах, гъби, олио, макаронени изделия, брашно, захар, сол, бисквити, че дори и баклава.

За първи път – над 120 ентусиасти на "Коледен крос" в Асеновград

Повече от 120 асеновградчани и гости на града се включиха в „Коледен крос 3“ в Асеновград. Състезанието вече е традиционно ...

„Повечето от дарители са млади хора от Асеновград, като сред благодетелите има и пловдивчани.“, каза за Actualno.com Антония Апостолова от Сдружение „Устремени“, което е организатор на каузата. Тя припомни, че началото на кампанията бе поставено точно преди месец - на 21.11.15 г.. А дарението се прави неслучайно точно днес – в навечерието на Бъдни вечер.

Антония Апостолова обясни, че желанието си да дарят хранителни продукти на определени социално слаби възрастни хора, като се срещнат с тях лично, са посочили и още няколко благодетели от Асеновград. Събраните дарения бяха доставени днес на обяд в храм „Свети Николай Чудотворец“ в града. Там свещеникът, който е и архиерейски наместник на Асеновградска околия, отец Йордан Георгиев провежда социална кухня. Тя се посещава ежедневно от близо 200 възрастни асеновградчани. Целта е именно чрез нея, даренията да достигнат до по-голям брой нуждаещи се възрастни хора от населеното място.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com