Деца с благородна кауза в помощ на 10-годишния Мишо

1432
Деца с благородна кауза в помощ на 10-годишния Мишо

Деца от Музейната творческа школа на Исторически музей-Асеновград инициираха и организираха сами благородна кауза в помощ на 10-годишния Мишо Кашидов, страдащ от Детска церебрална парализа.

След дългогодишни опити в България да се пребори със заболяването малкият асеновградчанин, придружаван от майка си, заминава за Китай.

Коне "вечерят" нощем от контейнери в Асеновград

Коне биват пускани на „паша“ нощем из улиците на Асеновград. За ситуацията алармира читател на actualno.com. Той се движел ...

Той е там и в момента и продължава да се лекува чрез нетрадиционната медицина. Родителите на Мишо съобщават, че видимо има резултат от провежданата терапия. Близо 50-тината творци, под напътствията на своя ръководител Атанаска Андонова, през летните месеци на тази година изработваха изделия, които сега представят в благотворителен базар. Произведенията на детското изкуство са изобретени от глина и моделин.

Сред изделията са лъжички, купички, зарчета, анимационни герои от пластелин и други, включително и кутията, в която се събират средствата. Първоначално базарът бе открит в Старинно училище „Свети Георги“, където се провеждат дейностите от Музейната школа.

Изложбата вече е разположена в централната сграда на Исторически музей-Асеновград, където очаква своите купувачи. Там тя ще остане до предстоящата Коледа. След това събраните средства ще бъдат изброени и дарени чрез банковата сметка в помощ за лечението на детето.

Цени на изделията не са поставени – това е решение на малките творци. Те са предпочели да оставят посетителите сами да определят размера на сумата, която даряват. Музейниците от Асеновград споделиха пред actualno.com, че интерес към благородната инициатива не липсва, а своя принос оставят не само асеновградчани, но и гости и туристи от други градове. Към благотворителността в помощ на Мишо Кашидов се включват и още граждани.

Хепатитът в Асеновград настъпва и по училищата

Хепатитът в Асеновград настъпва и по училищата в града, сигнализираха в редакцията на actualno.com притеснени майки и татковци. Цяло ля...

Вече има организирана нициатива – тренировка по аеробика. Тя ще се състои на 15.10.16 г. /събота/ от 10 ч. в спортен комплекс „Дема“ в Асеновград. Минималната сума, определена като входна такса за благородната кауза, е 5 лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com