Доброволци в Асеновград набират средства за кастрация на бездомни кучета и котки

7613
Доброволци в Асеновград набират средства за кастрация на бездомни кучета и котки
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

Благотворителна кампания за набиране на средства, с които да се кастрират бездомни кучета и котки в Асеновград, инициира неправителствената организация "Дай лапа". Пред Actualno.com инициаторите посочват, че масовата кастрация трябва да започне преди началото на есенния сезон, тъй като точно тогава е размножителният период на животните. Целта на организацията е да се намали популацията на безстопанствените кучета и котки в Асеновград.

Инициаторите са осигурили ветеринарен лекар, който да извършва кастрирането според законовите изисквания, както и помещения, в които да бъде осъществена манипулацията и след това, рехабилитацията на животните. По думите на членовете на организацията, уловът на кучетата и котките ще бъде осъществяван от екип от ветеринарни специалисти. Животните ще бъдат кастрирани и ще им се поставя марка на ухото. После то остава за наблюдение от ветеринарен лекар за период от 24 часа или 48 часа, в зависимост от състоянието му.

В Приморско поставиха къщички за бездомни кучета

Въпреки извънредното положение в Приморско не са безразлични към животните. По идея на Мария Кръстева, която е ръководител на Арт работ...

Благотворителната кампания вече стартира, а средствата ще се събират в магазин на улица "Цар Иван Асен II" №9 в Асеновград. Организаторите уверяват, че средствата ще се събират в запечатана кутия, която при приключване на акцията ще бъде отворена и парите ще бъдат изброени пред свидетели. В края на кампанията ще се представи и подробен отчет за какво са ползвани даренията. Идеята е първите кастрации на бездомни кучета и котки в Асеновград да започнат да се извършват след 15.08.20 г. А благотворителната кампания ще остане за постоянно след това. От "Дай лапа" обясняват, че кастрирането на мъжка котка струва 55 лева, а на женска - 90 лева. За кучетата цената се определя в зависимост от килограмите му и обикновено услугата е в размер на 100 лева. В помещенията, които към момента са пригодени за целта от неправителствената организация, могат едновременно да бъдат кастрирани по 2 кучета и котки. Цялата процедура включва улов, транспорт, упойка, кастрация и рехабилитация.

Над 151 безстопанствени кучета и 50 котки са намерили дом за 7-те месеца на 2020 г. в Асеновград, а кастрирани са 12 кучета и 19 котки, съобщават от "Дай лапа".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com