Един от големите паркове на Асеновград не може да се използва пълноценно, твърдят жители

9750
Един от големите паркове на Асеновград не може да се използва пълноценно, твърдят жители
Снимка: Actualno.com

Паркът на улица „Цар Освободител“ в Асеновград не може да се използва рационално и пълноценно, сигнализираха граждани. В горещите дни, вместо да бъде използван за прохлада, отдих и забавления се налага хората да търсят алтернативни места, предаде кореспондентът ни от града.

Причината, по думите им, е, че в него липсват министадионче за порасналите деца и специализирана площадка за домашни кучета. Част от люлките не са обезопасени, а боята им е олющена. Според стандарта под тях би трябвало да има гумено покритие. Горната част на някои от кошовете за отпадъци е изкъртена.

10 месеца затвор за опит за измама на монахиня

10 месеца лишаване от свобода при строг режим получи Стоил Павлов, който опита да измами монахиня от манастир край Асеновград. Това спо...

Недоволните асеновградчани припомниха, че през септември 2013 г. в общината, бе входирана подписка с искане там да се изгради площадка със спортни уреди за малки и големи. Петицията бе внесена лично при кмета на общината доктор Емил Караиванов. Тогава организаторите описаха няколко точки, касаещи реконструкцията и благоустройството на парка. Такива, наред с изграждането на специализирани фитнес- площадки, бяха и добавяне на още пейки и засаждане на нови дървета, поправяне на отводнителната шахта в градинката и други.

След като градоначалникът се запозна с подписката, той обясни, че ще направи всичко възможно да бъдат изпълнени голяма част от застъпените точки. Кметът се ангажира и със срок, като заяви, че ще бъде изработен план, с който да се предприемат необходимите действия и да се удовлетворят исканията на живеещите около парка.

Днес, близо две години по-късно, в прохладната зона на Асеновград е изградена детска площадка за най-малките, която бе открита през септември миналата година. След поставяне на съоръжението, обаче, пространството за игра на по-големите момчета и момичета се е ограничило, жалват се хората. Освен това мястото, в което малчуганите ритат топка, се намира в непосредствена близост до детската площадка, което представлява опасност за по-малките.

Друга промяна, извършена в един от най-големите асеновградски паркове, бе поставянето на чешма, която на този етап не функционира, защото кранчетата й са откраднати. Така, използването й в жегите става невъзможно. „Смятам, че не е допустимо толкова голям парк, посещаван от жители на много квартали в града, да е в подобно състояние. Но вина имаме и ние, и не знам вече какво може да трогне гражданите, за да започнат да пазят това, с което разполагаме“, обобщи един от възмутените асеновградчани Мюмюн Исмаил.

Опит за измама на монахиня от манастир край Асеновград направи осъждан 17 пъти

Опит да измами монахиня от манастир край Асеновград направи 33- годишният Стоил Т. от Кюстендил, който е осъждан общо 17- пъти, предаде...

Справка в Инвестиционната програма на Асеновград за 2015 г., публикувана в сайта на Общината обаче, показа, че реконструкция на парка на улица „Цар Освободител“ в града и превръщането му в модерно и приятно място за отмора засега не се предвижда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com