Фирма взима такса „изтръскване на растителност от сняг при снеговалеж“ в Асеновград

2926
Фирма взима такса „изтръскване на растителност от сняг при снеговалеж“ в Асеновград
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

Финансовите средства, отделени от Община Асеновград за озеленяване, нарастват с всяка изминала година. През 2015 г. за целта са били похрачени близо 450 000 лева. Заделените за озеленяване на града пари през миналата година възлизаха на около 650 000 лева. Вече е сключен нов договор за осъществяване на обществената поръчка, който ще се осъществява от софийската фирма „Жиро-М“. За поддържане на зелените площи в Асеновград градската управа този път е приготвила над 900 000 лева с ДДС за срок от две години.

Датата на подписване на договора е 04.09.17 г. Около 40 000 лева без ДДС годишно ще струва на Общината косенето на 900 декара тревни площи и събирането на окосената трева. За 12 месеца са предвидени да бъдат похрачени общо около 1 500 лева за засаждане на дървета, храсти, рози и двуреден жив плет от храсти. В цената не се включва стойността на материалите, а само труда на служителите. За резитба короната на дървета с автовишка за година е планирана сумата от 12 000 лева. Планира се отсечени за две години да бъдат 340 дървета. Най-малките ще са с диаметър до 60 снатиметра, а най-големите – над 100 сантиметра. За една година с цветя ще бъде засадена площ от 600 квадратки метра. За целта са предвидени над 1 000 лева, без в сумата да се включва стойността на материалите.

Пет човешки скелета откриха при разкопки край Асенoвград

Пет човешки скелета откриха археолозите по време на тазгодишните археологически разкопки край Асеновград. Теренните проучвdния при креп...

Теменужка, Бегония, Далия, Петуния, Антиринум и други цветни видове ще красят различните части на града. Още ангажименти на озеленителната фирма ще са затревяване, ръчна резитба на храсти, премахване на увивна растителност от дървета и храсти, плевене, прекопаване, резитба на рози, поливане, засаждане и изкореняване на едногодишни цветя, товарене и извозване на растителни отпадъци и т.н. Договорът включва и услуга по „изтръскване растителност от сняг при снеговалеж“. Прогнозата стойност за тази екстра, според документацията, е в размер на 32 лева без ДДС за цялата година. Включването, изключването и обслужването на оросителна система ще струват на Асеновград по 4 лева на час, или над 250 лева годишно. В графа „Чистота“ фигурират функциите „уборка“ и „събиране на шума“, за което на Общината ще плаии на изпълнителя общо около 10 000 лева за първите 12 месеца от договора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com