Готвят промени в организацията на движението в Асеновград

3888
Готвят промени в организацията на движението в Асеновград
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

Готов е проектът за Генералния план за организация на движението на община Асеновград, съобщиха от градската управа. Планирано е той да бъде представен гражданите и ако предложенията са подходящи, те ще бъдат отразени в проекта, посочват от местната власт. Предстои планът да бъде разлепен на достъпно място в сградата на общината, публикуван на интернет сайта й, както и подложен на обществено обсъждане. „Преди това, ще бъде разгледан и обсъден от Комисията по безопасност на движението и от Експертен съвет по устройство на територията“, съобщи инженер Стоян Димитров – ресорният заместник-кмет на Асеновград.

Основни точки, който той посочи, като включени в новата организация на движението, са изграждане на предпазна ограда на улица „Васил Левски“ – в оста на пътя – в частта от автогарата до кръговото кръстовище при булевард „България“. На пешеходна пътека, разположена в близост до верига магазини, ще бъде поставена и светофарна уредба за пешеходци. Димитров уточни, че идеята на тази промяна е да се преустанови хаотичното пресичане на граждани. Предвижда се и отваряне на трето платно при слизане от моста до Общинския пазар – в десен завой за безпрепятствено преминаване на превозни средства. На същото място ще има промяна и в движението по двете пътни ленти. Планирано е едната да е за движещи се направо, а другата – за направо и наляво.

Временно затруднение на движението по две улици в Асеновград

Временни ограничения за движението на моторни превозни средства заради извършване на ремонти ще бъдат въведени в два участъка от улична...

Стоян Димитров посочи, че се предвижда да бъде поставен и пешеходен светофар на кръстовището между улиците „Цар Иван Асен II“ и „Капитан Андреев“. „Почти непрекъснатото преминаване на пешеходци през пътното платно в пиковия час в тази зона създава проблем за движението на превозните средства и така се ограничава пропускателната способност на трасето“, допълни инженер Димитров. И увери, че по този начин ще бъде дадена възможност автомобилите, слизащи по улица „Капитан Андреев“, да се включат по-лесно към движението по „Цар Иван Асен II“.

Новият Генерален план за организация на движението в Асеновград предвижда да бъде изграден и обходен маршрут от околовръстното шосе на града до Моминския път. Целта на тази мярка е изтегляне на тежкотоварните автомобили от конкретния участък в града и облекчаване на трафика при светофара на кръстовището между улиците „Цар Иван Асен II“ и „Княз Борис I“. Планира се улица „Съединение“ в частта, в която се свързва с Бачковския път, отново да бъде отворена за двупосочно движение. Мислят се и варианти за свързване на кръговото кръстовище на изхода на Асеновград, в посока Пловдив, с квартал „Запад“ – така, че автомобилите да могат да влизат и излизат през него, вместо през близкия светофар. Друга основна точка в Генералния план, която съобщават от общината, е реорганизация на движението при кръстовището между улица „Александър Стамболийски“ и Околовръстно шосе на Асеновград.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com