Обмислят нова организация на движението в Асеновград. Вижте къде ще има промени

10247
Обмислят нова организация на движението в Асеновград. Вижте къде ще има промени
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

Нов Генерален план за организация на движението в Асеновград трябва да бъде изработен в срок от 90 календарни дни. Той ще струва на общината 34 500 лева с ДДС. Основната цел на проекта е оптимизиране на организацията на движението на автомобилния транспорт и на системата за паркиране в града. За да бъде по-точно изработен планът, се извърши анализ на транспортната ситуация в Асеновград. Потвърдено е, че най-сериозен е проблемът с паркирането.

Проучването показва, че водачите на паркираните коли не ползват ефективно пространството, отредено за автомобилите и си позволяват навлизане в зони, които би трябвало да бъдат безопасни за другите участници в движението - пешеходци и велосипедисти. Често се паркира напречно и успоредно в нарушение на знаците и сигнализациите по пътя. Затова на проектантите е възложена задачата да предложат варианти за разрешаване на проблема. Според кмета на града - Емил Караиванов - санкциите от общинската Дейност "Инспекторат, паркинги и гаражи" - не създават трайна промяна в навиците за паркиране у асеновградчани.

Правителството прие план за развитие - ако имало достатъчно пари, БВП за година ще скочи с 10%

На днешното си редовно заседание, кабинетът прие план, с който да изпълнява Националната програма за развитие в периода 2019 - 2020 год...

От градската управа са заложили и обмисляне връщането на старата организация на движението по улица "Съединение" в посока село Бачково. "След въвеждане на еднопосочност в тази част на уличната мрежа се затрудни движението на автомобили. Тъй като улица "Свети Свети Кирил и Методий" е тясна с множество паркирали автомобили, не може да поеме големия трафик към Бачково, Пампорово и Смолян. Там също има указание за задължителен десен завой, след като се стигне до главния път - улица "Шести януари", припомни кметът на Асеновград. След подобренията в Генералния план за организация на движението се очаква решението да разтовари трафика по централните улици "Съединение", "Марица" и булевард "България".

Възложено е и обследване на предложение за нова организация на движението на кръстовището между улиците "Александър Стамболийски" и "Княз Борис I". Анализът е показал, че на това място се създават предпоставки за възникване на тежки инциденти, тъй като от там преминават товарни автомобили, а сегашната организация не е работеща.

Очаква се и ново предложение за решение организацията на движение при връзката между улиците "Цар Иван Асен II" и "Миньор" и пътя за село Моминско (кръстовището пред стария гробищен парк в Асеновград). Дали ще бъде изградено кръгово кръстовище, или друга форма, все още не е уточнено.

В новия Генерален план се предвижда и монтаж на метални парапети на разделителната ивица на улица "Васил Левски" в района на автогарата в града. Идеята е да има разделителна ограда от светофарите на кръстовището между улиците "Иларион Макариополски" до "Борислав", тъй като честото неправилно пресичане на пешеходци в зоната създава опасност от възникване на пътнотранспортни произшествия.

ЕК прие план с 14 екстремни мерки в случай на твърд Brexit

Европейската комисия (ЕК) публикува план за екстремни мерки в случай на Brexit без споразумение. Това съобщи в Брюксел еврокомисарят по...

След като проектът бъде готов вероятно ще се проведе обществено обсъждане, на което гражданите ще могат да изразят мнение и да отправят предложения. преди той да бъде одобрен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com