Изграждат мини парк в асеновградското село Нареченски бани

2889
Изграждат мини парк в асеновградското село Нареченски бани

Мини парк за близо 10 000 лева ще бъде изграден в асеновградското село Нареченски бани. Проектът цели създаване на зона за отдих. Облагородено ще бъде една част от пространство с площ около 400-500 квадратни метра в центъра на курортното селище. Сумата от 10 000 лева ще стигне само за половината, съобщи кметът Васил Куртев. Той изрази надеждата си за вбъдеще да се отдаде възможност за финансиране облагородяването и на останалата част от мястото. Предвидено е в мини парка да бъдат поставени беседки, пейки, чешма, естетическо оформяне на пространството, алеи, засаждане на дръвчета и цветя, дори изграждане на детски съоръжения, ако достигнат средствата.

В момента мястото е нефункционално. Намира се в центъра на Нареченски бани. Покрай тази градинка минават голям брой туристи, подчерта Куртев. Към днешна дата се изготвя комплектът с документацията, затова не е ясно все още коя ще е фирмата изпълнител и кога ще стартира процесът. Силният туристически сезон в Нареченски бани е през месеците юни, юли и август. Кметът Васил Куртев се надява в най-кратък срок средставата да бъдат отпуснати и до два месеца проектът да бъде реализиран.

10 лева месечно дарение за ничия земя

Ежемесечно дарение в размер на около 10 лева „плаща“ всеки от търговците, развиващ дейността си на подстъпа към Бачковския ...

Финансирането на проектното предложение ще се осъществи от Националната кампания "Чиста околна среда 2016 г.". Тя е инициирана от Министерството на околната среда и водите. Предложението на асеновградското село Нареченски бани е одобрено сред над 1 200 подадени проектни плана на общини и кметства. По същата кампания за финансиране с до 10 000 лева са предложени близо 240 проекта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com