На загуба през 2015 г. са работили две общински звена в Асеновград

1991
На загуба през 2015 г. са работили две общински звена в Асеновград

Две общински структури са работили на загуба през 2015 г., става ясно от отчета на Бюджета на Община Асеновград за миналата година. Това предаде кореспондентът на Actualno.com.

Общата сума, с която те са на минус, е в размер на близо 100 000 лева. Приходите на Общинско предприятие „Туризъм“ за 2015 г. са в рамките на около 114 000 лева. Разходите на звеното са 160 000 лева. По-големи са загубите в дейност „Инспекторат, паркинги и гаражи“. Там постъпилите доходи са 136 000 лева. Разходите на структурата са изчислени в размер на 190 000 лева.

Лекари на протест пред болницата в Асеновград днес

Около 50 джипита излязоха на протест днес пред болницата в Асеновград. Те бяха подкрепени в исканията си от лекари специалисти от болни...

„Недопустимо е общински звена и предприятия да работят на загуба, напротив - те трябва да са на печалба“, посочи на днешното заседание на Общински съвет Асеновград Димитър Янев – съветник от ГЕРБ. В отговор на това, заместник-кметът на града Тамер Бейсимов обясни, че дейност „Инспекторат, паркинги и гаражи“ е сравнително ново звено. По думите му, през 2015 г. са наложени 900 фиша за неправилно паркиране. От тях около 100 са платени доброволно.

„Останалите близо 800 ще бъдат събрани посредством плащане на данъчните задължения на гражданите“, посочи Бейсимов. Той допълни, че се очаква закупуване на репатриращ автомобил, чрез който би следвало да се повишат приходите в Общинската дейност „Инспекторат, паркинги и гаражи“.

За доходите, разходите и работата на предприятието по туризъм в Асеновград Тамер Бейсимов посочи, че то също е едно от новосъздадените звена. Друга причина, с която заместник-кметът обясни загубите на звеното, бе пропадането на пътя към Асеновата крепост и вследствие на това, ограничаване на туристическия поток. За справка припомняме, че според данни, предоставени ни от ОП „Туризъм“ преди два месеца, през 2015 г. община Асеновград е била посетена от половин милион туристи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com