„Навън валят коледни мечти“ - благотворителен базар на ДЦДУ в Асеновград

7823
„Навън валят коледни мечти“ - благотворителен базар на ДЦДУ в Асеновград

„Навън валят коледни мечти”. Това е името, което бе дадено на тазгодишния благотворителен базар, посветен на Рождество Христово и организиран отново от Дневния център за деца с увреждания и Историческия музей в Асеновград.

Събитието бе открито от малките актьори при детско студио „Мечта“ към НЧ „Родолюбие“. Те изпълниха кратка постановка, наречена „Коледна приказка за доброто“. В официалното откриване на базара се включиха и деца от асеновградската ЦДГ „Надежда“. В поздрав към присъстващите малчуганите изпълниха коледни песни.

Въведоха вечерен час в Асеновград

Въведоха вечерен час в Асеновград за лица под 18-годишна възраст. Това стана след приемане на изменение и допълнение в Наредбата за оси...

"Декември е изпълнен с уют, топлина, чудеса, благодат, вълшебства и мечти. Наричаме го коледният месец. За това днес ще дадем началото на една коледна магия, наречена "Навън валят коледни мечти". А именно - традиционният благотворителен коледен базар на Дневен център за деца с увреждания.“ С тези думи, пък, Николета Тянчева – информатор в Исторически музей Асеновград – постави началото на вече превърналата се в традиция благородна инициатива.

След официалното откриване множество асеновградчани и гости на града се впуснаха да разглеждат и да закупят благотворително изделия, създадени от творческите фантазии и сръчните ръчички на децата и младежите от Дневния център.

Сред уникалните произведения впечатление прави огромен снежен човек от картон, украсен по нетрадиционен начин и създаващ допълнително коледно настроение. Забележителни са и изработките на типични традиционни български сурвачки, картички, рисунки върху керемиди, пъстро изрисувани бутилки. Те всички са с коледен мотив и на символични цени. Благотворителният базар ще остане в Исторически музей Асеновград и през следващите дни.

Целта е повече хора да имат възможност да се включат в инициативата и да се запознаят с работата и развитието на децата, посещаващи Центъра. Средствата, събрани от базара, ще бъдат ползвани за нуждите на децата и младежите, посещаващи Дневен център за деца с увреждания в Асеновград.

Почти безплатно ще се возят в градския транспорт пенсионери от Асеновград

Община Асеновград ще поема 95% от стойността на едномесечната карта за вътрешноградски автобусни линии през 2016 г. за пенсионери. Това...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com