Нови таблети за общинските съветници на Асеновград

2761
Нови таблети за общинските съветници на Асеновград

С нови таблети, на които ще бъде инсталиран специализиран софтуер, е планирано да заработи до средата на този месец Общинският съвет на Асеновград. Това обяви пред медии председателят доктор Светозар Шуманов, информира кореспондентът ни от града.

Шуманов посочи, че системата, която се ползва за гласуване в момента, е от близо 10 години и е морално остаряла. Фирмата, която поддържа техниката, вече е отказала да го прави и е отправила оферта за предоставяне на нов софтуер. Неговата финансова стойност е в размер на около 9 700 лева. Средствата ще бъдат осигурени от бюджета на Общинския съвет.

Малко над 2 000 лева заплата ще взима кметът на Асеновград

Точно 2 008 лева ще бъде индивидуалната основна месечна работна заплата на кмета на община Асеновград доктор Емил Караиванов. Това пред...

Друга фирма е преложила оферта за таблети, чиято реална цена е на стойност близо 700 лева всеки. На Общински съвет Асеновград техниката е предложена за по 200 лева с ДДС за едно устройство. Броят на таблетите ще е 33, колкото са общинските съветници на Асеновград. След като бъдат доставени, новият софтуер ще бъде инсталиран на устройствата. Така, всяко гласуване ще се осъществява в обновена форма. Всичко ще струва около 16 000 лева.

Шуманов изрази надежда на следващото и последно за годината заседание на старейшините на Асеновград, което ще се състои на 16.12.15 г., нововъведението вече да влезе в употреба и да бъде демонстрирана новата форма на гласуване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com