Община Асеновград се отчете за строителството на пътища

4209
Община Асеновград се отчете за строителството на пътища
Снимка: Община Асеновград

Община Асеновград привлече средства за рехабилитация и ремонти на пътища. Както вече стана ясно, инвестираните от държавата пари през последната една година в Асеновградско за изграждане на пътна инфраструктура, са в размер на близо 90 000 000 лева. Със средствата се осъществява ремонтирането на три основни и доста натоварени артерии в региона. Целта е пътуващите по отсечките Асеновград - Садово, Асеновград - Първомай и Асеновград - Кърджали да преминават по трасе, което е безопасно и с европейски вид. Проектите се изпълняват от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). По пътя Асеновград - Кърджали, освен асфалтиране, се подменят бордюри и частично тротоарни настилки. Дължината на целия участък, който ще бъде ремонтиран, е малко над 32,800 км. Отделената от държавата сума е в размер на около 51 500 000 лева.

"Строителството на пътя се съчетава с подмяна на подземната инфраструктура - водопроводни и сградни отклонения. Целта е в селата Червен, Долнослав и Тополово да бъдат подменим водопроводните инсталации, за да се предотврати възникването на аварии след полагането на последния слой асфалт. Към момента е асфалтирано, но пътят все още е в ремонт, почти до Жълт камък. Изграждат се вече и отбивките за Тополово, Леново, Мулдава, Новаково и Искра", съобщи пред медии кметът на общината доктор Христо Грудев.

Ремонтни дейности се осъществяват и по пътя Асеновград - Садово. Отсечката е с обща дължина малко повече от 14,600 км. и за целта се инвестират над 8 300 000 лева. Участъкът Асеновград – Първомай е предвиден за цялостен ремонт, като за целта са осигурени финансови средства. Започнали са дейности по почистване на канавките.

Поради това, че все още се изпълняват трасетата Асеновград - Садово и Асеновград - Кърджали, ремонтните дейности на пътя за Първомай, по разпореждане на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), ще стартират в момента, в който бъдат завършени тези, по другите два споменати по-горе участъка. В противен случай, ако започне ремонт и на третата отсечка, то тогава ще бъде блокиран достъпът до населените места в съответната посока, а към момента част от нея се ползва именно за осигуряване на обходен маршрут. Участъкът, който ще бъде отремонтиран, е с дължина около 27,600 км. и за него са отделени над 31 300 000 лева. За отсечката се водят разговори между община Асеновград, АПИ и ВиК също да бъде подменена подземната инфраструктура, преди да се положи последният слой асфалт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Подобряват енергийната ефективност на СЗ „Асеновец“ в Асеновград

100 бр. знамена за асеновградчани – безплатно в навечерието на Коледа

Дядо Коледа пристига в Асеновград

Община Асеновград с конкурс за „Най-атрактивна коледна елха у дома“

Още 1 училище в Асеновград ще се сдобие със спортна площадка

Открит е благотворителният базар на деца с увреждания от Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com