Около 69 000 лв. ще похарчи Асеновград за ремонт на огради в общината

8453
Около 69 000 лв. ще похарчи Асеновград за ремонт на огради в общината
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

Повече от 57 200 лева без ДДС или около 69 000 лева с ДДС ще похарчи общинската администрация в Асеновград за строеж на огради на територията на общината. Изпълнителят, спечелил поръчката, е "Запрянови-03", определена с комисия на 31.10.19 г., прегледала офертите на всички четирима участници в процедурата. Възложител на обществената поръчка е временно изпълняващият по това време кмет на община Асеновград инженер Петър Бояджиев.

Прогнозните стойности на средствата, които следва да бъдат похарчени, са обособени в общо пет обекта, като е включен ДДС. За частичното възстановяване на ограда на ОУ "Отец Паисий" в село Мулдава трябва да бъдат отделени до 18 000 лева. Според документацията, е необходимо извършване на ремонтно-възстановителни дейности на частично срутената оградна стена с каменна зидария, както и изработка и монтаж на ажурна ограда над каменния зид с височина от един метър. Ремонтът оградата на мюсюлманския гробищен парк в Стоево не трябва да струва повече от 6 300 лева. Тук дейностите включват ръчен изкоп за бетонови колове, доставка и полагане на бетон за укрепване, на нови бетонови колове и на бодлива тел до пет реда. Същото е предвидено и за изграждането на ограда на гробищния парк в село Долнослав. Тя е изпълнена от бетонови колове и телена мрежа, която на места липсва или е в лошо състояние. Това създава предпоставки за навлизането на животни и потъпкването на гробните полета. За този ремонт ще бъдат похарчени не повече от 6 000 лева.

Нови 32 км ограда по границата с Мексико

Пентагонът е одобрил строителството на допълнителни 32 км ограждения, пътища и осветление по границата с Мексико, съобщава „Полит...

За направата на ограда на стадиона в Нови извор пък са предвидени около 40 000. Там съществува стара ограда, на която има бетонови колове в добро състояние и частично - оградна мрежа. Строително монтажните работи са следните, които са планирани за този обект, са трасиране, изкоп на ями за бетонни колове, доставка и монтаж на колове, замонолитване с бетон. Ще бъде извършена и доставка и монтаж на оградна мрежа с РVС покритие, на черни тръби, които ще се монтират на височина до четири метра, и над вратите на игрището с помощта на тръбно скеле ще се монтира мрежа с РVС покритие. В изпълнението на поръчката тук са планирани и доставка и монтаж на входни врати, изработени с ъглов профил 4х4х4 с пълнеж, мрежа с РVС покритие, грундиране и блажно боядисване. Възстановен ще бъде старият водопровод. Поръчката включва направа и разваляне на кофраж за стоманобетонови основи на пейки и изработване на дървени седалки с рендосани бичмета.

За текущия ремонт на оградата на стария гробищния парк, разположен на улица „Цар Иван Асен II“ в Асеновград, е планирано да се похарчат 11 000 лева. Тук ремонтните дейности се отнасят за частта, изпълнена с метални пана (по посока Козановско шосе) и включва укрепване на металните колове в основата и запазване на съществуващите метални. Корекция ще бъде направена само там, където е необходимо. Планира се също доставка и монтаж на метална шина за укрепване в горната част на оградата в размер на 370 метра. Срокът за изпълнение на поръчката не трябва да е по-дълъг от 30 календарни дни за всеки обект, след възлагане. Фирмата изпълнител на тази поръчка е асеновградска и е избрана по критерия, че е предложила най-ниска цена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Подобряват енергийната ефективност на СЗ „Асеновец“ в Асеновград

100 бр. знамена за асеновградчани – безплатно в навечерието на Коледа

Дядо Коледа пристига в Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com