Първият семинар за мода, стил и грим в стандартните танци се проведе в Асеновград

2420
Първият семинар за мода, стил и грим в стандартните танци се проведе в Асеновград

Първият семинар, информиращ за детайли от техниките в движенията до грима в стандартните танци, започна в Асеновград, съобщава кореспондентът ни от града.

Събитието се реализира по проект на КСТ „Асеновец“. Проектът е на стойност около 2 500 лева. Финансирането предстои да бъде обсъдено и гласувано през следващата седмица на заседанието на Общинския съвет в града.

Танц в тъмнината

Спектакълът ЗАТЪМНЕНИЕ на Филип Сер в рамките на фестивала ONE DANCE WEEK  Когато съвременният танц срещне ограниченията на сцена...

Специални лектори и треньори са Трифон Парушев и Киара Джирети. Те работят и се подготвят в Италия. Двойката е постигнала немалко успехи в състезания на международно ниво. Целта на проекта, който ще продължи осем месеца, не е спортно-състезателна дейност. Идеята е да се ангажира вниманието на младите хора със спорт и да се запознаят с начина на поведение в танца, изграждане на стил и естетически вкус.

В първото събитие се включиха не само професионални танцьори. Участие взеха зрители и родители на деца, трениращи стандартни танци. Те научиха техники за правилен стоеж и балансирано ходене. „Това ще им бъде полезно, както танца, така и в живота.“, коментира председателят на КСТ „Асеновец“ Дойка Апостолова. „Семинарът беше много интересен и би било хубаво по-често в Асеновград да се провеждат подобни събития“, споделиха въодушевено деца и родители.

До неделя (17 април) асеновградските танцови двойки ще бъдат тренирани от Трифон и Киара по график. Следващото събитие по проекта ще се проведе в събота /16.04.16 г./ от 19 ч. в Спортна зала „Асеновец“. Тогава ще се състои семинар за модата, по отношение облекло, прическа и грим в стандартните танци. До края на проекта работата с подрастващите танцьори от Асеновград продължава, като на финала му е предвидено провеждането на още едно голямо събитие. То ще бъде под надслов „Танци, мода, стил и шоубизнес“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com