С 30 000 лева е поскъпнало почистването на шахти в Асеновград за две години

1107
С 30 000 лева е поскъпнало почистването на шахти в Асеновград за две години

Около 30 000 лева повече ще плати Община Асеновград за почистване на дъждоприемните шахти, в сравнение с 2014 г. Договорът за следващите 12 месеца със спечелилата конкурса фирма изпълнител – досегашната „Ерика Корп“ - вече е сключен.

Общата сума, която градската управа ще плати за година обслужване на шахтите в общината, възлиза на над 77 500 лева с ДДС. Справка показва, че през 2015 г. за конкретната дейност на същата фирма е отделена приблизителната сума от около 79 200 лева с ДДС. А за 2014 г. стойността на договора е в рамките на близо 47 000 лева с ДДС.

300 дървета са отсечени за по-малко от година в Асеновград

За масова сеч на дървета по околовръстното шосе на Асеновград сигнализираха читатели на Actualno.com. Екипът ни посети мястото, за коет...

Ситуацията предизвика реакция в социалната мрежа. Граждани коментират, че за изминалите две години нито шахтите са станали повече на брой, нито обслужването се е подобрило, за да има основание за повишаването на цената. При всеки от договорите задължението на фирмата изпълнител е еднакво – почистване, поддържане и възстановяване на дъждоприемните шахти на територията на община Асеновград.

В това число се включват отстраняване на образувалите се наноси и попаднали твърди отпадъци. Изпълнителят би следвало да подменя изгнили кофи и да укрепва или сменя счупени решетки. От фирмата се очаква да се включва незабавно и в екстремни ситуации – отваряне на шахти при проливни дъждове и други.

Припомняме, че точно преди година бившият общински съветник от „Зелените“ в Асеновград Дамян Борисов се обърна към кмета на града, отправяйки актуално питане от трибуната на местния парламент. Тогава той засегна публично темата за разликата в размера на сумите по сключените договори за почистване на дъждоприемните шахти. В отговор градоначалникът доктор Емил Караиванов уточни, че е предпочетена по-скъпата услуга за сметка на качеството.

По думите на кмета, целта е да се избегнат допълнителни плащания по непредвидени разходи за извършени от дружеството наложителни услуги, възникнали при обективни обстоятелства.

Глобиха превозвач от Асеновград, автобусите не спазвали графика

Общо 52 проверки са извършили служители на Община Асеновград на всички превозвачи от градския транспорт в града. Статистиката е за пери...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com