С две нови предложения се очаква да бъде обогатен културният календар на Асеновград

3331
С две нови предложения се очаква да бъде обогатен културният календар на Асеновград

Асеновградският Център за култура и туризъм „Тракея“ предложи две иновативни събития, с които да се допълни Културният календар на община Асеновград за 2016 г.. Това съобщи за Actualno.com председателят Васил Караджов.

Сдружението цели популяризиране, организиране, насърчаване и подпомагане устойчивото развитие на различните форми на туризъм в града. За да бъде постигната целта, екипът на Центъра внесе предложение за две иновативни събития.

Предложиха пленер на стрийт изкуството да е част от културния календар на Асеновград за 2016 г.

Фестивалът на сватбените ритуали, който е заложен през месец юни, да бъде съчетан с бракосъчетание на определен брой двойки на площада ...

Първото е да се обърне внимание на честването на Световния ден на Културно-историческото наследство или познат като Денят на паметниците и забележителните места, който се отбелязва на 18-ти април. „Чрез провеждането на мероприятия за този празник ще се привлече общественото внимание на експерти и граждани от и извън Асеновград“, обясни Караджов. Той допълни, че се цели още да се насочи вниманието към ценностите на културното наследство на града, да се приобщят нови участници към усилията за опазването, както на паметниците на културата, така и на нематериалното и културно-историческото наследство, което формира градската и национална идентичност.

Другото предложение за допълване на Културния календар на Асеновград за 2016 г., е отбелязване на Международния ден на туризма. Той се чества на 27-ми септември. Мнението на Васил Караджов е, че туризмът е един световен феномен, част от който е и България, а в частност и Асеновград. „Той е, от една страна икономически отрасъл, който движи развитието на много сектори, като строителство, хранително-вкусова промишленост, транспорт, търговия и други. От друга страна, туризмът е визията на Асеновград. А туристическите обекти са визитната му картичка“, категоричен е Караджов.

Председателят на сдружението посочи, че за да бъде оползотворен пълноценно икономическият потенциал на туризма в община Асеновград, са необходими още по-големи грижи за опазване на обектите на движимото и недвижимото културно-историческо и археологическо наследство, тяхното изучаване, управление и популяризиране. Засега конкретните събития, които биха могли да бъдат проведени по време на честване на тези два дни, се запазват в тайна от екипа на асеновградското сдружение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com